Humo @ Pukkelpop 2018

Als je denkt aan Pukkelpop, linken de “leken” onder ons dat zeker niet aan Humo. Voor de ervaren Pukkelpopgangers is de Humo-stand altijd een voltreffer. Elk jaar staat er aan de hoofdingang naast de Maes-stand, een grote hoge Humo-stand, waar je onnozele zinnen kan schrijven op zo een van die witte borden die al de marginale mensen tijdens de concerten vasthouden. Ook kan je er altijd terecht voor een leuke babbel en genieten van een muziekje tijdens je conversatie.

Dit jaar was het anders… In plaats van weer zo’n grote stand te plaatsen, bedacht Humo een andere truc om veel mensen te lokken en op een subtiele manier het merk te promoten..

Op de weg van de ingang naar de MainStage, stond er een klein hokje van Humo, waar je het dagprogramma kon raadplegen. Je kon je er ook inschrijven voor een speciale wedstrijd, maar veel mensen waren hier veel te zat voor..

Ik vond het wel eens iets anders dan die grote stand en het trok bovendien veel mensen aan, daar iedereen er altijd wel passeerde..

Proximus @ Pukkelpop

“Altijd Dichtbij”, zo luidt de slogan van Proximus en nog maar eens bewijzen ze dat dit effectief zo is. Ik ben nu al drie jaar op rij naar Pukkelpop geweest en altijd weer is er daar een stand van Proximus.

Je kan er zowel terecht voor vragen in verband met je abonnementen, maar dat is niet per se wat de meeste mensen aantrekt. Wat deze stand elk jaar weer zo populair maakt, is het feit dat ze ‘gratis’ een powerbank geven aan de festivalgangers. Het concept is vrij simpel, maar zeer effectief: Je geeft 4 bonnetjes af in ruil voor een powerbank. Vanaf het moment dat je gsm helemaal is opgeladen kan je de pokerbank terug inruilen voor je 4 bonnetjes, handig toch?

Ik heb er alvast heel veel gebruik van gemaakt en hoop dat ik dat volgend jaar weeral mag doen!

Kom Op Tegen Kanker @ BTC

Kanker.. Het is en blijft een ziekte die in toenemende mate mensen treft.. Het is daarom o zo belangrijk dat we zoveel mogelijk proberen te vermijden dat we het krijgen, maar ook dat er veel geld naar onderzoek gaat, zodat we sneller de juiste diagnoses kunnen krijgen en dus er dus sneller tegen kunnen vechten.

Er zijn vandaag de dag heel wat evenementen en fondsen die helpen om de kanker op allerhande manieren te bestrijden.

De grootste Belgische organisatie is Kom Op Tegen Kanker.  Samen komen ze op voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker hebben gehad en hun naaste omgeving.

Je kan op verschillende manieren deze organisatie steunen. Je kan vrijwilliger worden, een donatie doen of een actie organiseren..

Een goed voorbeeld van zo’n actie is het Kom Op tegen Kanker toernooi dat georganiseerd wordt door tennisvlaanderen op de Brusselse tennisclub te Wemmel. Het is een dubbeltennistoernooi, waarbij de opbrengst integraal naar de Kom Op Tegen Kanker stichting gaat. Als trots lid, speel ik zelf mee in drie reeksen.

http://www.ringtv.be/nieuws/btc-wemmel-tennist-tien-dagen-tegen-kanker

Ik moedig iedereen aan om zeker eens naar de site van Kom Op Tegen Kanker te gaan en eens te kijken naar alle acties die er zijn of eventueel te doneren. Alle beetjes helpen, zeggen ze dan! 😉

http://www.komoptegenkanker.be

 

Promowerk Finley

Het studentenleven kan een dure zaak zijn, believe me! 😉

Het is daarom dat vele studenten dan ook een studentenjob gaan doen, waaronder ik. In een restaurant gaan werken is niet echt iets voor mij en een hele dag achter een bureau zitten vind ik ook niet zo geweldig.  Ik heb er dan ook sinds vorige zomer voor gekozen om voor Silvertie te gaan werken. 

Eén van de jobs die ik deze zomer ben gaan doen was een promojob voor Finley, één van de vele soorten van het bedrijf Coca-Cola.

Samen met mijn goede vriend Julian moesten we op de parking van de Colruyt in Leuven voornamelijk de mensen aanspreken en ze gratis laten proeven. Leuk werk op een zonnige dag is altijd een goede combinatie.

Als kers op de taart zagen we één van de Vlaamse acteurs waar wij allebei ontzettend veel naar gekeken hebben, namelijk Joren Seldeslachts, aka BLINKER!! Natuurlijk vroeg Julian om een foto..

Naast zijn hoofdrol als Blnker zijnde, is hij ook te zien in andere bekende Vlaamse reeksen zoals Vlaamse Velden, Beau Séjour  en natuurlijk ook als broer van Alan in Spitsbroers. Wij kunnen alvast niet wachten op het derde seizoen van Spitsbroers…

Voor meer informatie omtrent Silvertie, Finley, of Joren, kan je terecht op volgende links:

https://nl.cocacolabelgium.be/stories/finley-nieuwe-smaakcombinaties

https://www.flair.be/nl/celebs/joren-seldeslachts-uit-spitsbroers/

Ik zoek een studentenjob

Oostende 2k18

Met de trein naar Oostende tsjoekoe tsjoeke  tuut….

Elke Vlaming kent dit zinnetje uit het o zo bekende liedje van Jelle Cleymans wel.. Als kind heb ik het zelf redelijk veel gehoord en mee gezongen. Wij gingen vroeger namelijk elke zomer minstens een weekje naar onze Belgische kust. Soms was dat naar Blankenberge, andere keren naar Knokke-Heist en ook Oostende behoorde tot onze bestemmingen.

Zelf ben ik deze zomer nog eens naar Oostende getrokken. Het is er altijd leuk vertoeven. Zo heb je bijvoorbeeld op de dijk een Kunstwerk van Arne Quinze staan, waar je zeker niet naast kan kijken.

Rock Strangers

Het kunstwerk staat er al van 2012, maar tegenwoordig is er nogal veel commentaar en willen de plaatselijke bewoners het kunstwerk liever weg hebben, maar ik vind het wel iets hebben. Samen met de vrienden zo snel mogelijk ertussen racen, hebben we vroeger heel veel gedaan.

Naast dit kunstwerk heb je natuurlijk ook het Q-Beach House dat dit jaar aan haar elfde jaargang begon. Wat begon als een poging om het Q-merk te promoten op een originele manier, is ondertussen een trekpleister van Oostende geworden. Je kan er namelijk van ’s ochtends tot ’s avonds terecht voor een drankje en een hapje met daarenboven nog eens goede muziek van live dj’s, die op hun beurt ook nog  heel wat bekende (vooral Vlaamse) artiesten meebrengen. Zo trok Niels Destadsbaeder deze zomer nog 15.000 mensen naar het Q-Beach House!! 

Op 20 augustus komt Bazart (!!!!) naar het Q-beach House, dus zeker gaan!!!

 

Indien je nog meer informatie wenst, kan je altijd op deze links terecht:

http://arnequinze.com/en/projects/detail/rock-strangers-oostende

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/kunstwerk-arne-quinze-mag-op-oostendse-zeedijk-blijven-staan~a3e7478d/

https://qmusic.be/nieuws/welkom-aan-het-q-beach-house-2018

https://www.hln.be/showbizz/muziek/video-niels-destadsbader-lokte-15-000-mensen-naar-q-beach-house-herbekijk-hier-het-volledige-concert~a401d9b7/

 

Ingenieuze relaxschommel (DDW 2017)

Na een lange, maar super boeiende dag op de Dutch design Week was het tijd om even tot rust te komen. Met nog een 45 minuten op overschot besloten we ons even neer te zetten dichtbij de ontmoetingsplaats.

Toen we ons hadden neergezet zag ik plots een soort van relaxschommel voor meerdere mensen.

Mijn kinderlijk kantje nam de bovenhand en ik liep erop af. Ik vroeg aan de groep om me te vergezellen, maar er kwam eerst weinig reactie..

Toen ik dan effectief in de schommel zat en riep of iemand me kon duwen, was er plots wel een  vrijwilliger. Zij zorgde ervoor dat ik op een leuke manier tot rust kwam en kwam er nadien even bijzitten. Het gaf ons de kans om op een rustige manier een gesprek te voeren over de ervaringen die we hadden beleefd die dag. 

Eigenlijk behoorde deze schommel niet-echt tot een bepaalde expositie, maar was stond het er voor mensen zoals mij een plezier te doen denk ik! Het is zeker aan te raden om het eens te proberen als je er volgend jaar eventueel naartoe gaat. ik weet alleszins dat ik het zeker nog eens ga uittesten!

Interactieve robot (DDW 2017)

Tijdens het wandelen naar de KFC, kwamen we een gebouw (tegen waar een exhibitie aan de gang was rond privacy en data. Bij het binnenkomen kwamen we een vrouw tegen die een robot aan het voorstellen was. Geïnteresseerd gingen we er even rond staan.

Al snel speelde de vrouw met de robot in op het publiek, waarbij de robot vragen van het publiek beantwoordde en hen zelf ook vragen stelde aan. Dit gaf een leuke interactie tussen mens en robot. Zeker een aanrader voor volgend jaar!

Eén van de meisjes van onze groep werd naar voren geroepen en er werd aan haar gevraagd of ze het eventueel zag zitten om met de robot te dansen. Met een blozend gezichtje, accepteerde ze het verzoek en danste ze met de robot. Dit leidde tot gelach en amusement bij zowel haar, als het publiek.

             

Pop-up etalage Bijenkorf (DDW 2017)

Het einde van onze trip naar de Dutch Design Week zat er bijna op. Na een heerlijke, warme chocomelk besloten we dan ook terug te stappen naar de ontmoetingsplaats. Bij het terugkeren passeerden we nog eens de bijenkorf.

Waar we de eerste keer niet echt aan het opletten waren, werden onze blikken de tweede keer naar een pop-up etalage getrokken. Hier werden verschillende tapijten geëtaleerd.

Deze tapijten waren niet zo maar tapijten, maar echte kunstwerken als het ware. Ze trokken mijn aandacht en ik wilde het eens van nader bekijken.

Toen ik voor het raam stond, viel het me op dat dit geen gebruiksvoorwerpen waren, maar dat ze gemaakt waren van grote rietjes.  Het grote tapijt bleek inderdaad te bestaan uit 8000 kleurrijke cocktailrietjes.

Stirrer Carpet

Het is dan misschien geen tapijt om te gebruiken in een woonkamer, maar als kunstwerk vind ik het persoonlijk wel een zeer leuk en creatief plaatje. Het concept past ook perfect bij de Dutch Design Week, die toch wel de moeite was!

 

Indien je meer informatie wilt, verwijs ik je graag door naar volgende website:
http://www.wemakecarpets.nl/Stirrer-Carpet

Exhibitie Bijenkorf

Eén van de eerste exhibities die we zijn gaan bekijken, was er eentje om snel te vergeten. Het bevond zich op de bovenste verdieping van de Bijenkorf en was nogal moeilijk bereikbaar. Toen we dan uiteindelijk toch arriveerden op onze bestemming, bleek onze verwachting toch te hoog te zijn.

Het was er zeer stil en door de moeilijke bereikbaarheid, was er amper volk. Het enige interessante wat we zagen was toch wel een zeer mooi voorbeeld van innovatie.

Kartonnen tafel

Deze foto illustreert dat het niet altijd heel ingewikkeld hoeft te zijn. Een tafel van karton, die je toch wel in je living zou willen hebben, niet? Sommige tafels kosten namelijk handenvol geld en zijn eigenlijk niet echt zo mooi, terwijl dit toch wel een innovatief gebruiksobject is die toch wel mooi zijn waarde heeft en dit met een creatief design als resultaat. Simpeler kan je het toch niet bedenken?

‘Day and Night’ (Innovatie in de mode)

 

Day and Night

Terwijl we onderweg waren naar de KFC om onze honger te stillen, kwamen we een interessante expositie tegen.
Die expositie, georganiseerd door Vlisco,(Former V&D Warehouse), was zeker de moeite waard om  eens te bekijken.

Het werk op de foto is er gekomen doordat Sander Bos die, met zijn MA in Fashion van de Royal Academy of Fine Arts in Antwerpen op zak, aan de slag mocht met Vlisco’s design klassieker ‘Day ad Night’.

 

Als je de tijd hebt om eens te genieten van een paar van deze unieke stukken te zien, raad ik het zeker aan. Nog een tip: Wandel traag en laat elke detail op je afkomen!

Voor verdere informatie rond de expositie en het werk, verwijs ik jullie graag door naar volgende link: https://www.vlisco.com/vlisco_design/day-night/