Embassy of food

The embassy of food. Food transparency, healthy food, één met de natuur, noem maar op. Allemaal razend populaire dingen, allemaal op 1 plaats gezet. In de Embassy of food kon je allerlei zaken ontdekken. Wat ze je hier proberen laten zien is de toekomst van het eten, en dan spreek ik niet alleen over het voedsel alleen maar ook over hoe het verbouwd, verwerkt en vervoerd wordt. Er wordt gekeken naar hoe we in de toekomst gaan moeten omgaan met grondstoffen en de schaarste ervan. Tegenover schaarste staat natuurlijk verspilling, er wordt in de Westerse maatschappij een massa aan voedsel verspild en hier moet natuurlijk ook iets aan gedaan worden aangezien er in andere delen van de wereld een tekort is. Ze bieden je o.a lezingen, workshops en ontwerpsessies aan en geeft je dus een kijk in de toekomst over de omgang met voedsel.

Nee nee, hij is niet aan het vapen of aan eenwaterpijp bezig. Op deze foto zie je William die lucht is aan het blazen voor Algen. Ook een expositie dat in The Embassy of Food stond. Je moest gewoon even liggen en relaxen terwijl je in de buis blies die verbonden was met een kom met water en algen in. Grappig om te zien en ik had er nog nooit eerder van gehoord. Je kon bij deze expo ook een drankje gemaakt van algen drinken, maar dit heb ik niet gedaan omdat het me niet echt smakelijk leek. Algen is blijkbaar een hip ding en wordt de laatste tijd wel vaker in voedsel verwerkt.

Monade Capsul – Alice Bleton

Ik zag dit werk staan en ik had geen flauw idee wat het was en aangezien het zo ‘groot’ was, was ik toch wel bijzonder nieuwsgierig naar wat het zou kunnen zijn. Maar grootte is maar iets relatief. Het lijkt erop dat we in de moderne tijd van nu vooral tijd spenderen in appartementen of kantoren. Deze capsule, in tegenstelling tot de rest van de stad is maar iets klein. Het is geïnspireerd op minimale leefruimtes ontworpen voor extreme omstandigheden zoals ruimteschepen, onderzeeërs en bunkers. Dankzij deze capsule kan je even ontsnappen van het drukke stadsleven terwijl je er eigenlijk nog steeds middenin zit. Je kan er even in rust tot adem komen en kan je even over andere dingen nadenken. Een super cool project dat ik zeker is hoop tegen te komen in een stad en ik hoop dat er meer van komt!

Reflections – Luïsa Jacobse

Dit werk vond ik er super cool uitzien dus was ik er eens naar gaan kijken en toen bleek er ook nog een hels project en boodschap achter te zitten. De ontwerpster is gefascineerd door water en de speling van licht in water en ze heeft daarom 3 instrumenten ontworpen die het betoverende effect van zonlicht laat zien. Dit zou geplaatst worden buiten een centrum voor mentale gezondheidszorg.

Institute of unseen digital art – Zalan Szakacs

Deze was één van mijn favorieten! Ik heb met de ontwerper van dit project een babbeltje gedaan en hij heeft mij beter uitgelegd waar dit eigenlijk om ging. Ik dacht eerst: oh wauw, een beetje kunst gegoten in de virtual reality wat vandaag de dag razend populair is, cool zeg! Maar er ziet nog veel meer achter. Digitale kunst is afhankelijk van de technologie waarmee het gemaakt is, dus als de specifieke software verouderd, kan het zijn dat het niet meer gezien kan worden. Toen ik langskwam was er een kunstwerk te zien dat al bijna 20 jaar oud was. Ik moest door dat brilletje krijgen dat je op de foto kan zien en dan zag ik overal rond mij die blokken zweven. Dankzij dit project heb je dus de mogelijkheid om digitale kunstwerken te bekijken waar en wanneer je maar wil. Wat de ontwerper hier ook mee wil bereiken is dat we samen moeten blijven zoeken naar digitale oplossingen.

Voltaic Realism – Keisuke Fujita

Last but not least! Dit project is gemaakt als reactie op de grote hoeveelheid zelfmoorden in de wereld. Dit ‘kunstwerk’ is een grote blok vast koolstof. Twitter staat vol met mensen over die hele wereld die zeggen dat ze willen sterven. Keisuke Fujita materialiseert de eindeloos stroom van afzien dat anders zou vergaan. Per zelfmoord-tweet dat er wordt gezet wordt er 0,0054g van de blok afgeschraapt tot het uiteindelijk helemaal op is. Een zeer straffe en droevige boodschap in mijn ogen.

StrijpX – City of the future

StrijpXheeft hier een augmented reality app gecreëerd om slimme en duurzame projecten en toekomstige plannen te laten zien. Ze laten zien waar zij aan bezig zijn om de stad van de toekomst te bouwen. je stapt rond een gebouwde stad in maquette-vorm en krijgt een gsm waarmee je rond de stad moet stappen. Op het scherm krijg je te zien hoe de stad erin de toekomst zou uitzien. Je ziet een vernieuwd openbaar vervoer systeem, parkeren is anders en de verlichting in de stad is ook vernieuwd. Het is een zeer interessant project maar had net iets beter uitgewerkt kunnen worden en ook iets interactiever gemogen.