First seen live

Lamb of God

Natuurlijk niet te vergeten de eerste band die ik ooit (gepland) live heb gezien, Lamb of God. Lamb of God is een Amerikaanse thrash metal band opgericht in 1994 maar toen wel onder de naam Burn the Priest. Ik heb ze live gezien op Pukkelpop in de toenmalige “shelter”. Het optreden was net nadat de zanger uit de gevangenis was voor poging tot doodslag. Dus hij had echt wel iets vieren, wat dan ook al snel overging naar goede hevige mosh pits en stage divende security. Al bij al nog altijd één van de beste live optredens die ik ooit heb meegemaakt. Spijtig genoeg waren er van dit concert geen opnames.

#Relatable

“Varken” By Fleddy Melculy

 

Iedereen heeft iedere maand of week wel een liedje waarin hij/zij zichzelf terug kan vinden. Voor mij was het deze week Varken van Fleddy Melculy. Een teaser voor het komend album “De Kerk van Melculy”. De teksten alleen al zijn pure stress ontlading en zorgen voor de nodige komische tinten, maar van Fleddy was natuurlijk niks anders te verwachten. Dus geniet van de pittige gitaren met de komische teksten en laat je 3 minuten rechargen.

The heaviest of the heaviest

KING 810

KING 810 is een Metal band uit Flint, Michigan en schrijven hun vanuit persoonlijke ervaringen over het opgroeien in Flint. De teksten zouden kunnen beschreven worden als lugubere gedichten en verhalen. Hun doel is bewustzijn te verspreiden naar de wereld toe over de onmenselijke toestanden waarin sommige mensen leven zelfs in eerste wereld landen. De reden waarom ik naar ze verwijs als de heaviest of the heaviest is omdat ze niet alleen op qua muziek zwaar zijn, maar ook hun teksten, video’s en verhaal zeer zwaar op het hart liggen. Hun optredens worden ook vaak vergezeld van grote schermen met clips, of zelfs gemaskerde mannen met wapens.

Honorable mention

Van Echelpoel

Zeker en vast mijn favoriet Belgisch muzikaal duo en blijkbaar ook van vele andere belgen. Dat is te merken aan hun snel toenemende fanbase en beroemdheid. De zanger Tijs Vanneste was al bekend in de metal wereld, maar heeft begin dit jaar een zeer succesvolle intrede gedaan in de “algemene muziek” wereld. Het duo heeft met hun tweede single “Waddistjom” ook de Vlaamse top 10 weten te bereiken.

Cheapy

Origineel bekend als Cheap Sober, heeft zijn verandert met de komst van zijn nieuw album. Cheapy is één van de early adapters van de australische rap scene, één van velen. De meeste behoren tot dezelfde groep namelijk Hustlehard Television. Cheapy behoort niet tot deze groep maar is wel mijn persoonlijke favoriet, vooral omdat hij in de scene bekend staat als “the maker of the saddest songs”, wat wel degelijk blijkt uit zijn “gloomy” en grijs getinte lyrics. Hij heeft als 4 EP’s op zijn naam staan en geeft nog geen blijk van te stoppen met constante teasers en singles te posten.

Favoriete album van 2017

“Five” By Hollywood Undead

Dit album is zeker niet het beste album ter wereld, maar zeker wel mijn favoriete van 2017. Als een band die origineel voor Rap-Rock en Nu-Metal verkiest zijn zij net zoals vele bands licht verandert van stijl door zwaardere beats en natuurlijk ook meer beat. Een album dat zeker aan te raden is met een grote verscheidenheid aan nummers. Daarom krijgt dit album zeker een thumbs up van mij.

Schimmel kunst

Door het tactische groeien van schimmel is het mogelijk om hier voorwerpen of zelfs kleine kunstwerken van te maken. Hierdoor wordt het kappen van bomen en ontginnen van grondstoffen onnodig en het in de toekomst zal het een hele boost voor ons ecosysteem zijn, mits het zal toegepast worden in het dagelijks leven en geaccepteerd door het volk. Niet iedereen heeft natuurlijk even graag een schimmelfiguurtjes in zijn huisje staan.
Tentoongesteld op DDW

CPU koeler

Stijlvolle CPU koeling ideaal voor het mine van cryptocurrency. Deze combinatie van kunst en technologie is speciaal gemaakt voor de “miners” van cryptocurrency zoals bitcoin en Ethereum. De cirkelvorm zorgt voor de bijna perfecte lucht doorstroom. Terwijl de uitstekende schelpvormige figuren zorgen dat er zoveel mogelijk warmte afgegeven door het vergoten van de oppervlakte wordt in een zo kort mogelijke tijdsperiode.
Eindwerk op DDW

Kattenbank

Handige bank voor jouw en je kat of zelfs eventuele kleine honden. Door deze bank kan je altijd bij jou huisdier zijn zonder al die vervelende haren op je schoot en nagels in je benen. Bovendien heeft je kat het nog eens extra warm, want nu ben jij de isolatie. Bij deze stond stond ook kast met een aan- en semi-ingebouwde kooi perfect voor de vogel liefhebbers onder ons.

Eindwerk op DDW