Toen scheen de zon nog

Momenteel hebben we nog maar 2 uur zon kunnen ervaren bij ons, dit kan leiden tot negatieve gevolgen op lichaam en geest.
Indien we op het zelfde pad blijven komen we zeker en vast niet aan de gemiddelde 45 uur in de maand december.
Als we vergelijken met de resultaten van 1956 valt het nog best wel mee aangezien we toen nog maar 25 minuten zon hadden na de eerste 12 dagen.

Waarom negatieve gevolgen?
er zijn 2 factoren die hierin een rol spelen, licht en vitamine D.
beide spelen ze een rol in het humeur van de mens maar wel beide op een andere manier.

Licht zorgt ervoor bij het invallen op het netvlies dat men serotonine (genotshormoon) aanmaakt waardoor we ons beter voelen.

Vitamine D zorgt er dan weer voor dat ons immuunsysteem en zenuwstelsel versterkt wordt. Hierdoor is het kenmerkend dat we in de winter sneller ons zwak, futloos kunnen voelen en zelfs in een depressie terecht kunnen komen.

als reactie hierop wil ik een collage delen van enkele zomermomenten die dienen als throwback en om door de donkere winterperiode heen te geraken!

 

Robots

Verschillende robots op DDW

Verschillende robots spraken me aan tijdens de wandeling doorheen eindhoven. Persoonlijk vind ik robots af en toe best wel eng, als je dan kijkt naar welke doelen de meest geëvolueerde AI-bedrijven streven.

Het gebruik van robots mag van mij in de samenleving treden als test op sommige plaatsen, maar eerst en vooral ten voordele van de mens zoals veiligheidsrobots & medische zorg (drone en SAM).

Het mogelijk ondermijnen van de arbeidsmarkt in meer sectoren dan enkel industrie vind ik een gevaar voor het “goed voelen van de mens” .

Veel mensen halen voldoening uit hun werk maar blijft dit zo? Robots inspireren in deze tijd zowel jong en oud… We wachten af naar wat ons te wachten staat

“Special Bottle”

In het centrum van Eindhoven kwamen we ook de afdeling tegen waar studenten hun projecten kwamen voorstellen. Hier vond ik een project rond het hergebruiken van glazen flessen en ze en functie geven.
Tijdens de uitleg werd duidelijk dat het hout de alcohol een extra touch geeft. Het hout neemt ook de smaken op van de verschillende keren dat de fles gebruikt werd wat tot een verbeterend resultaat leidt. je kan indien je een andere houtsoort wilt proberen deze vervangen en opnieuw beginnen !

The Real Thing

Helmut Smits trok me visueel snel aan door het gebruik van de frisdrank gigant Coca Cola. de Rotterdamse kunstenaar toont met zijn installatie dat men water uit cola kan halen, maar dit is niet zijn doel.
                                                                                                                                                                                     Smits wijst hiermee op het bizarre feit dat er op sommige plekken ter wereld wel cola voorhanden is maar geen schoon drinkwater en de kostprijs van een flesje cola hier ook meestal lager is dan die van een flesje water.

 

SPACE-S

 

heel onverwacht kwam ik dit project tegen waar een zeer aangename man mij mooi de belangrijkste zaken van het hele gebeuren vertelde.

Space-S is een consument-based bouw/leefproject(community). bij het zoeken naar hun eerste inwoners gebruikten ze Facebook tot het groepsaantal aan ongeveer een 500 personen zat.

deze 500 mensen werden reeds op deze moment via workshops, inspiratie excursies en vergaderingen betrokken bij het ontwikkelen van hun toekomstige woon/leefomgeving, op vlak van ontwerp , indeling en verschillende types van woningen.Ook gezamelijke ruimtes werden in hun project verwerkt en een hele manier van leven op basis van de inwoners hun noden!
Ieders individuele bijdrage werd bijgehouden waarvoor ze Mats punten kregen, deze punten bepaalde de snelheid waarmee je een woning kon reserveren binnen het domein. Hun doel is om de buurtbewoners van morgen te creëren.

 

Food Science

The Embassy of Food toonde me verschillende voorbeelden van Food Science.


De genetisch gemanipuleerde botten van kippen trok mij zeer snel aan. Dit was niet moeilijk aangezien de botten helemaal roos waren. Het gen voor de roze botten werd uit de stof “carminic acid” gehaald die te vinden was bij de schildluis. Deze samenstelling heeft geen negatieve bijwerkingen op de kippen.

 

 

Het hele gebeuren verloopt volgens “Crispr Gene Drive”.  zij hebben een genome editing tool uitgevonden die  steeds gens modificeert in levende cellen en organismen! door een bepaald gebruik creeren ze een “Gene drive” die de kans van de verspreiding van 50% naar 100% brengt.

 

Voor meer informatie en een flimpje klik foto!