Engelen van de Nacht, Brent Weeks

The Night Angel trilogy van Brent Weeks was de eerste reeks die ik in het Engels heb gelezen. In het Nederlands noemt de serie Engelen van de Nacht.  De boeken gaan over een straatjongen Azoth die om te overleven in de leer gaat bij een Meesterdoder Dorzo om zelf huurmoordenaar te worden. Doorheen het verhaal gaan we steeds meer personages volgen en wordt het plot uitgebreider, op het einde komen alle verhalen samen.

Brent Weeks

In de weg van de schaduw begint het verhaal van Azoth, een straatjongen die in een dievenbende zit. Binnen de dievenbende is er een leiderswissel op til en Azoth weet dat Rat die de volgende leider wil worden hem tot een voorbeeld wil maken. Om zijn vrienden en zichzelf te kunnen beschermen gaat hij bij Durzo in de leer. Deze geeft Azoth een opdracht die hij moet vervullen voordat hij in de leer mag komen. De Opdracht is duidelijk, dood Rat! Azoth is onzeker en wacht lang met het uitvoeren van de opdracht met vreselijke gevolgen. Wanneer Azoth zijn opdracht heeft uitgevoerd begint hij met zijn training die hem leert hoe hij op moet gaan in de schaduw en hoe hij moet doden. Om dit te kunnen moet hij zich losmaken van zijn verleden en verder gaan als Kylar Stern.

In de rand van schaduw is Kylar al zijn vrienden kwijt door de hevige strijd op het einde van het eerste boek. Hij besluit Kylar achter zicht te laten en op zoek te gaan naar een nieuwe thuis in een nieuw land met een nieuwe job een nieuwe vrienden. Kylar die nu door het leven gaan als Dodar bouwt beetje bij beetje een goed leven op en start een familie mat Elene en hun geadopteerd dochtertje Uly. Wat Dodar echter niet weet is dat zijn beste vriend en rechtmatige heerser van Cenaria Logan nog leeft. Wanneer Dodar dit ontdekt moet hij kiezen of hij het leven van de schaduw voorgoed vaarwel zegt voor zijn jonge familie of dat hij zijn beste vriend en land redt met zijn uitzonderlijk destructieve krachten.

In het laatste boek voorbij de schaduw staat Dodar voor een nog zwaardere taak dan ooit te voren, hij moet de godin Khali vermoorden voordat zij het land in complete chaos laat verzinken. We volgen in dit boek veel personages wat ervoor zorgt dat je het boek niet meer loslaat.

Engelen van de nacht

Als je veel fantasie boeken leest kan je het soms voor hebben dat een verhaal je al bekend voorkomt of het lijkt alsof het een combinatie van meerdere boeken is. Bij engelen van de nacht is dit absoluut NIET het geval, ik ben na het lezen van deze boeken nooit nog zo’n verhaal tegen gekomen. Het boek heeft weinig tot geen clichés en is super sterk van plot.

Voor meer informatie over Brent Weeks en zijn boeken zie http://www.brentweeks.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *