stagiairs gezocht

Ter wille van iedereen die stagiairs zoekt of dit toch eens een kans wil geven:
Een aanrader om dit profiel eens op je bedrijf of organisatie los te laten!

Dit is een voorbeeld hoe je lezers andere websites laat zien, zonder dat ze jouw blog verlaten. Gebruik de iframe-code in de ‘text’-editor, maar let op, sommige providers houden hier niet van… omdat het hacker-gevoelig is en halen deze automatisch uit je bericht, met uiteraard geen resultaat. Zolang je de URLs betrouwt, is er echter geen direct gevaar.

Textiel-“Museum”

11 november. Feestdag. Maar niet in Nederland.
Dan maar even over de grens wippen voor een comfortabel museumbezoek. Tilburg ligt net over de grens en heeft een paar prachtmusea. De Pont (Museum voor Hedendaags Kunst) en even verder het TextielMuseum. Aangeraden door een Nederlandse vriend-architect en die tip volgen we op.

Alles is mooi aangeduid in Tilburg. Lijkt alsof men op ons bezoek zat te wachten en de bordjes gidsen ons perfect naar een schitterend gerestaureerde site met een ruime inkomhal in glas, waar we starten.

Dutch Design op de eerste verdieping… (?!)
Enkele tentoongestelde projecten zag ik ook op de DDW (Dutch Design Week) in Eindhoven, maar hier behoorlijk omstandig uitgelegd en geïllustreerd.

Eén project trekt mijn aandacht: Een energieopwekkend gordijn dat zonnecellen moet dragen en dat hier helemaal van start tot finish werd ontwikkeld. Textielweven is mij wat vreemd, en als je het verhaal op de panelen tot je doordringt, dan klinkt de problematiek me bekend: Een eenvoudig, voor de hand liggend idee staat of valt soms met de good-will van de eigenschappen (of beperkingen) van materialen die het al of niet kunnen vinden met de obligate industriële technieken.

Petra Blaisse met haar medewerksters beoordelen één van de prototypes.

Inside Outside (insideoutside.nl) ontwikkelt textiel voor architecturale toepassingen en ging de uitdaging aan, in samenwerking met Solar Fiber (Solarfiber.nl). En dit allemaal met het TextielLab van het TextielMuseum in een coördinerende rol. De prototypes spreken boekdelen: vallen en opstaan, compromissen en uiteindelijk een prototype dat wellicht nog voor verbetering vatbaar is, maar wel werkend.

2015-004-005_1

“Van het minimaliseren van stretch tot het maken van zakken en het opnemen van geleidend koper-garen in één enkel product, dit project zocht de grens op van de mogelijkheden van het breien!”
– Sarena Huizinga | productontwikkelaar TextielLab

Lees meer op de site van het Textielmuseum: actueel/inside-outside-ontwerpt-energieopwekkend-gordijn

In het atelier in de oude productiehal vinden we lawaaierige machines en druk doende techniekers en ontwerpers die complexe patronen weven, modellen op de computer bestuderen en geweven proefstukken beoordelen. Ik val over een geweven stuk stretch-textiel, lijkt op een stuk fijn geweven maliënkolder, perfect draagbaar als materiaal voor een dikke trui, maar met roestvrijstaal garen!
Een museum? Lijkt me eerder een incubatielab voor nieuwe ideeën en ontwerpers. Veranderen die naam!

Bronnen: Energieopwekkend gordijn, collectie TextielMuseum Tilburg

test video

Dit is de link zoals je hem dient in te voeren (media toevoegen/invoegen via URL): “https://youtu.be/wxit5YcoyKc”

of zoals hieronder (met insluitcode):

De wagen van de toekomst

Een mooi voorbeeld voor de finale “Trend-watching” opdracht: Zoek wat leuke afbeeldingen op het Web en geef zelf commentaar.

Een beeldje van het Web linken naar je post (zonder die op je site te moeten uploaden, en je hoeft je van © niets aan te trekken, je linkt enkel!)
(via “Media toevoegen>invoegen via URL” -check wel of de afmetingen passen…)

Toyota waterstof aangedreven prototype