What about the monkeys?

Thailand

Hierbij heb ik ook een leuk verhaaltje. Op voorhand moet je weten dat we deze aapjes eten mochten geven en dat ze volop op je zullen springen als je ze aandacht geeft, wat ik niet deed.
Nu, er waren een aantal aapjes die enorm wild waren. Een vriendin van mij was een aapje eten aan het geven en beet opeens in haar vinger maar als je niet bent ingespoten met rode hond is het enorm gevaarlijk als je gebeten wordt. 2 minuten later werd een andere vriendin gebeten. Ze moesten dezelfde avond nog naar het ziekenhuis om zich te laten inspuiten tegen rode hond en dit niet 1x maar dit moest 3x gebeuren op een tijd van 3 weken. Wat leuk denk je, eens op stap gaan naar aapjes h├ę?

What about my social life?

Petit camp

Ik ben sinds dit jaar leiding bij de Franse scouts. Deze zomer ben ik mee gegaan als kok en kon ik geen afscheid nemen van de kleine schattige kindjes dus heb ik besloten om leiding te worden van een groep van 45 kleine kindjes. Dit geeft echt voldoening aan je leven, weten dat je de kindjes met het minsten kan blij maken is voor mij echt een leuk aspect. Je krijg er zoveel liefde van, soms wel een grote mond maar dat hoort erbij. Zo zijn we vorige week weg geweest op petit camp samen met de grote groep. Het was een heel leuk weekend met super toffe spelletjes zoals vlaggenstok, waterpong, ….

Ik ben zelf niet Franstalig maar toch lukt het mij enorm goed om Frans te spreken. Omdat we op school geen frans krijgen is dit wel een voldoening dat ik om het weekend Frans moet spreken, het is natuurlijk niet altijd even makkelijk en er zitten hier en daar Nederlandse woorden tussen.

 

What about death experience?

Thailand

Thailand, de tijd van mijn leven, alhoewel? ­čśë

Toen ik in Thailand was deed ik aan vrijwilligerswerk. De eerste week hadden we een tour door onze omgeving, de week hierna werkte ik in een weeshuis voor kindjes en daarna heb ik nog Engelse les gegeven aan politie agenten. We waren op een gewone dinsdag onderweg met het busje waar we met zo een 25 personen inzaten, we moesten elke dag toch wel het volle halfuur in overhitte bus zitten (overhit omdat het in Thailand heel bedrukt weer is). We waren aan het rijden op dezelfde weg en ik was niet aan het opletten op de weg maar ik merkte mezelf ineens naar achter vallen terwijl dit natuurlijk normaal niet de bedoeling was en opeens begon iedereen te roepen. We liepen allemaal uit het busje zolang het nog ging, iedereen was ongedeerd. Het bleek dat het stuur van de chauffeur geblokkeerd zat en hij geen controle meer had. We mogen van geluk spreken dat we niet een paar meter verder zijn omgekanteld of het had wel eens fataal kunnen aflopen. Na anderhalf uur  wachten hebben ze dan een nieuw busje gebracht en zijn zo dan nog veilig bij het weeshuis geraakt.

What about robots?

DDW

Een van de leukste ervaringen op de dutch design week was toch wel het groeten van een robot. We kwamen binnen en de robot vroeg meteen of iemand hem een hand wou schudden en dat deed ik dan, het werd door een vrouw in een microotje ingesproken en zo kwamen de signalen bij de robot binnen. Vervolgens vroeg de robot om met me te dansen, toen pakte hij me vast aan mijn buik en draaide hij rondjes. Ik vond het enorm leuk dat er interactie was omdat je dat niet veel vond op de dutch design week. Ik hoop dat in de toekomst we meer robots zullen zien die de wereld helpen beter te maken zoals bijvoorbeeld robots die de straten kuisen.

What about creativity?

Om eerlijk te zijn heb ik hier geen informatie over opgedaan of over gevonden. Mijn ogen hebben dit gewoon meteen gezien, het was gewoon enorm mooi. Dit was een van de bezienswaardigheden die je kon vinden als je de modebelofte binnen stapte. Het was een ruimte met verschillende poppen en deze trok mijn aandacht meteen door zijn kleur en lichtgevendheid. Je mocht het niet aanraken dus hoe ik het ervaren heb is het dat het harde stukjes karton zijn die ze hebben gemaakt door er glitter op te kleven of te verven en hiervan dan een kostuum hebben gemaakt. Het is enorm creatief en zou hier zelf nooit op kunnen komen, een van de redenen waarom ik het zo indrukwekkend vind.

What about more space?

DDW

http://www.miloubergs.com/bicycle-storage/spatial-design/

Toen ik dit zag was ik meteen geïnspireerd. Ik dacht meteen aan het feit dat fietsenrekken enorm veel plaats in nemen en er bijna nooit plaats is om je fiets te parkeren. Je krijgt destijds al een boete als je je naast het fietsrek parkeert, ook al is er geen plaats meer voor je eigen fiets. Een oplossing die meteen duidelijk werd was het werk van Milou Bergs. Het rek komt alleen naar boven als het nodig is en anders is het gewoon een plat platform die enkel opvalt maar niet tot last is. Deze flexibiliteit betekend dat publieke plaatsen weer kunnen geopend worden. Er is weer plaats voor evenementen, marktjes of andere openbare dingen. Een grote oplossing die in het dagelijks leven zou moeten ingevoerd worden, het heeft enorme voordelen zoals meer plaats.

 

What about refugees?

DDW

Van deze foto kreeg ik meteen een glimlach op mijn gezicht. Op het eerste zicht denk je ‘speelgoed voor kinderen?’ maar nee, fout gedacht. Wat is dit nu eigenlijk echt? Het zijn kartons voor vluchtelingen, ‘life saving goodies’ werd vermeld op het kaartje. Ik vind het een enorm mooi gebaar dat deze dame Lisanne Marina (ontwerpster) heeft gedaan, zij wilt de vluchtelingen ook een kans geven, zoals velen van ons. Nogmaals een maatschappelijk probleem waar we stil zouden moeten bij staan. Als maatschappij hebben we hier wel een enorme vooruitgang op geboekt, denk aan de aanpakken die bijvoorbeeld de spa wilt invoeren.

https://www.s-p-a.be/artikel/oorlogsvluchtelingen-standpunt-spa/

What about plastic?

DDW

Toen ik voorbij liep viel het mij meteen op: stapels plastic. ‘Precious Plastic’ Blijkt dus niet de collectie te zijn maar de naam van het bedrijf dat de machines maakt om plastic te recycleren en die info om machines te maken met iedereen deelt. Het is iets wat we meer zouden moeten doen, hierbij stilstaan. Plastic is iets wat mij al altijd heeft bezig gehouden, vooral wat voor schade het heeft op het milieu. De maatschappij doet er maar niets aan, wij doen er niets aan om de oceanen te helpen. Er gaan zoveel dieren dood aan het slikken van plastic maar we bekijken het gewoon blindelings.

https://preciousplastic.com