Mezelf

Wie ben ik? 

Ik ben Hassan Al Hilou, een jonge ondernemer die graag van economie en politiek hou.

Ik ben die soort persoon die elke dag nieuwe ideeën op zijn gsm schrijft en ze probeert uit te werken.

Daarnaast studeer ik Idea & Innovation management in Erasmus Hoge School.

Mijn passie is spreken en kennis bijkrijgen, dat doe ik aan de hand van boeken lezen enzovoort.

 

 

Oplaadboom

Expositie georganiseerd door Studio Solarix

Er ligt een enorme uitdaging in de wereldwijde energievoorziening. Duurzaam en lokaal opwekken van energie is essentieel om het gebruik van fossiele grondstoffen te reduceren. De betekenis van zonne-energie als duurzame bijdrage in de energiemix neemt de komende decennia daarbij sterk toe.
Hoe mooi zou het zijn, als de gebouwen waarin je werkt, woont en verblijft net als bomen in de natuur zelf hun energie opwekken via hun huid!? Dan wek je energie op op de plek waar je het ook gebruikt en wordt de gebouwde omgeving een stukje duurzamer.


We willen dat zonnecellen tactiel worden en een extra dimensie krijgen door te communiceren met zijn omgeving via geïntegreerde led verlichting. Op die manier wordt een zonnecel niet een hard technisch object maar een zachte geïntegreerde oplossing die bijna natuurlijk reageert op een situatie.

Material Sense LAB

Material Sense LAB focust op geselecteerde Bio-Boost projecten om te presenteren tijdens deze DDW. Steeds meer zorgen zij dat hun ‘ecologische voetafdrukken’ verdwijnen. Geen poespas met deze elegante oplossingen uit natuurlijke materialen. “We willen zo min mogelijk afval achterlaten,” zegt Material Sense LAB oprichter Simone de Waart.
Xyhlo bio-finish is zo’n opwindende nieuwe ontwikkeling, het is een natuurlijke zwarte ‘verf’ voor buiten gebruik. Maar het is geen verf, het is een levende schimmel genaamd Aureobasidium pullulans.Hoe zwarter de schimmel op het behandeld hout, hoe gezonder het is. Na een lang leven kan het hout met de schimmel worden hergebruikt voor nieuwe toepassingen. Drie gebouwen in Nederland zijn nu behandeld en onderzoekers zijn enthousiast over hoe het tot nu toe werkt.
De Waart’s master studenten aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst experimenteerden met verschillende bio-based materialen zoals papierpulp en Xyhlo. Beiden vertegenwoordigen belangrijke nieuwe richtingen in het ‘circulaire bouwen’

Papierpulp kan gebruikt worden als een goede basis voor bouwelementen en tegels. Allerlei natuurlijke ingrediënten worden toegevoegd aan papierpulp om het te versterken voor constructieve toepassingen in de bouw. De studenten experimenteerden ook met de werking van kleur.
De projecten waar Material Sense LAB aan werkt gaan over concrete resultaten van samenwerking en educatie. Material Sense LAB laat zien dat experimenteren werkt. Eén van de successen en zeer bruikbare resultaten is de festivalmunt voor poppodium Gebouw-T. Het is gemaakt van bio-plastic (PLA) en kan hergebruikt en gerecycled worden.
Material Sense LAB is dé plek waar or

 

iginele denkers hun ideeën kunnen uitproberen samen met vooruitstrevende bedrijven en toponderzoekers. Een plek waar nieuwe ideeën voor materiaalgebruik ontstaan en waar actuele producten voor een duurzame toekomst ontwikkeld worden.

 

Energy and Raw Materials Factory (EFGF)

Expositie georganiseerd door EFGF

Een van de herwonnen grondstoffen is PHA (Poly Hydroxy Alkanoaat). Dit is een 100% natuurlijk afbreekbaar bioplastic gemaakt van bacteriën uit afvalwater. Net als in 2016 maakt Studio Nienke Hoogvliet ook dit jaar weer de presentatie voor de EFGF. Vorig jaar, met de focus op herwonnen cellulose, maakte deze studio een tafel met lampen om de waarde van herwonnen grondstoffen te onderstrepen.

 

The New Habit

Expositie georganiseerd door Johnny Wonder / Dominicaans Nederland

In 2016 is het 800 jaar geleden dat Dominicus de Orde der Predikers oprichtte. De kenmerkende kledingstuk van de Dominicanen – een zwarte mantel over een wit gewaad – bleef eeuwenlang zo goed als onveranderd. We vroegen ons af: hoe zou het eruit zien als we het anno 2016 zouden ontwerpen, uitgaande van dezelfde functie en symboliek als destijds?
Johnny Wonder werkte samen met de toonaangevende designstudio Byborre aan een nieuwe interpretatie van het Dominicaanse habijt. Het resultaat is een collectie van 12 stuks, die in talloze combinaties een habijt vormen voor Dominicanen en verwanten anno 2016. En die nieuw leven geven aan het verhaal van de Dominicanen.

 

Drawing the Times

Drawing the Times is een platform waar creatieve journalisten en cartoonist op wereldwijd level aan publicaties rond internationale thematiek doen.

Bij Drawing the Times (http://drawingthetimes.com/) gaat het om verschillende verhalen op een cartoon manier naar het publiek te brengen. Maar ze focussen zich ook op internationale grote verhalen om het naar de publiek te brengen.

krant cartoon creativiteit nieuws journalisten media innovatief
Een editie oktober 2017