Met VR Hoogtevrees overwinnen

Met VR hoogtevrees overwinnen,

Het klinkt misschien raar om in een virtuele wereld je angsten te overwinnen maar dat is het niet. Deze tool word in dit voorbeeld gebruikt om je hoogtevrees te overwinnen.

Je zet de bril op en stapt op de plank. Nu lijkt het net of je op een plank staat op een ijsberg, hoe verder je loopt en dichter bij het eind komt hoe closer je op het randje van de afgrond staat. Dit onderdeel word gebruikt bij mensen die hoogtevrees hebben. Ondanks dat je weet dat er niks kan gebeuren is het heel moeilijk om toch je evenwicht te bewaren en de stap te zetten om “in het diepe” te springen. Je weet dat er niks kan gebeuren maar toch zegt je gevoel dat het niet helemaal klopt

Deze manier van VR word ook in andere onderdelen gebruikt zoals bij mensen die last hebben van straatvrees, angst voor de dokter, angst in de bus, paniek in de supermarkt of  agora fobie.
Door deze manier van je angsten overwinnen kun je gewoon vanaf je bank in een veilige omgeving onbekende en enge situaties tegemoetkomen, hierdoor kun je goed inspelen in de situatie in omdat het “bijna” echt is overwin je je angsten ermee.

Recycle Design

Recycle Design,

Recycle is een onderwerp wat veel terug komt in verschillen onderwerpen, en is tegenwoordig helemaal een hype. Hoe kleiner je ecologische voetafdruk is hoe beter. Dit betekend echter wel dat ze er niet op willen inleveren, dus krijg je producten die gerecycled worden maar die toch volwaardig zijn aan nieuwe producten.

 

Zo kwam deze designer ook met zijn idee. Hij heeft iets moois ontwerpt en hierbij gebruik gemaakt van gerecycled producten. Echter wou hij dat het niet opviel van afstand dat het is gemaakt van gerecyclede rietjes. Maar op het moment dat je dichterbij komt om het goed te bekijken dat je dan pas ziet van welk materiaal het is gemaakt

. 

The Collective VR Car

The Collective,

The Collective is een virtual reality design wereld. Hierin kun jij zelf je auto samenstellen bijvoorbeeld de kleur kiezen, en het interieur kiezen. Vervolgens kies je de motor uit die je wilt hebben en kun je ook echt de auto starten om na het geluid te horen en het verschil te horen van verschillende motoren.

Dit product willen ze bij verschillende dealers gaan gebruiken zodat de klanten daadwerkelijk hun auto kunnen samenstellen en een beter zicht krijgen op wat de kleur combinaties met elkaar doen.

Verder heb ik niet zo veel kunnen vinden hierover op internet dus heb geen informatie over bijvoorbeeld welke bedrijven hiermee samen gaan werken. Heb wel gelezen dat Mercedes Benz en Audi proberen om dit te gaan toepassen in hun showrooms.

 

One Wheel Motorcycle

One Wheel Motorcycle,

Brussel, Beurs 9:00

Een bruisende stad. Mensen die van werk naar huis gaan en andersom.
Om de hoek weer een tour bus met toeristen die de stad willen verkennen.
Leuk!
Eerst naar de Beurs en via de Grote Markt zo de winkelstraat in, de plekken waar het altijd druk is.

RYNO

Om toch maar even te ontsnappen van deze drukte duiken we een zijstraatje in.En zo stuiten we op een zaakje met deze One Wheel Motorcyle genaamd Rover, gemaakt door RYNO in Amerika.
Een bedrijf die een droom probeert na te bouwen, en ze zijn goed onderweg.
Ondanks dat hij met een volle batterij maar 15 kilometer kan rijden met een snelheid van 10 kilometer per uur ben je zo anderhalf uur onderweg om de accu leeg te maken.
Voor een prijs van €1590 is hij echter wel aan de dure kant.

Helaas nog geen 1 rond zien rijden….