CMY Choir

CMY Choir is an interactive installation that aims to build a bridge between the digital and analogue world. The frame interprets colour with the mixed chorus to provide an alternative way to perceive visual information, which can be regarded as an artificial synesthesia device.”, dit is hoe de kunstenaar Meng Hsun Wu zijn werk beschrijft.

Heel simplistisch uitgelegd is zijn werk een schilderij dat muziek maakt. Dit klinkt erg ongeloofwaardig, maar niets is minder waar. Wanneer je met je vingers over het schilderij wrijft komt er effectief muziek tot stand.

De bedoeling van het werk is mensen inspireren.  Het is een werk waar je andere zintuigen moet gebruiken en dit is een totaal nieuwe vorm van kunst.

 

Mass uniqueness

Can humans be authentic in this growing society?

What is authenticity?

What does it mean to be unique?

What do objects tell about the human who possesses them?

‘Mass uniqueness’ represents these questions in an absurd way. Shown in artwork.

Fashion Float Jacket

Dit is de Fashion Float Jacket. Het is een lichte waterbestendige aanpasbare jas. De jas houdt je lichaam warm en is bovendien slechts in één maat te verkrijgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het aanpassen van de opblaasbaarheid, waardoor zowel de lengte als de breedte aanpasbaar is.

Bovendien is het ook er modieus en heel veilig. Want moest je op de een of de andere manier in water terechtkomen, zorgt deze jas ervoor dat je blijft drijven. Al is het in eerste instantie niet de bedoeling dat het een reddingsvest is, maar het is wel mooi meegenomen en een totaal andere vorm van mode.

 

 

Street Eindhoven

Eindhoven.

We vertrokken naar Eindhoven met de bus. Ik was er nog nooit eerder geweest, dus ik was erg benieuwd naar hoe deze stad er uit zag. In eerste instantie had ik niet gedacht dat we tijdens ons bezoek aan de Dutch Design Week zo veel van Eindhoven zelf zouden ontdekken. Ik dacht dat de DDW slecht in enkele nabijgelegen gebouwen zou plaatsvinden, maar het bleek dat er heel wat verschillende gebouwen deelnamen aan de DDW en dat er over de hele stad elementen terug te vinden waren die verwezen naar de DDW. Dit was enorm leuk, want op die manier hebben we Eindhoven beter leren kennen. Het was een erg leuke ervaring. Deze foto heb ik genomen wanneer we van het klokgebouw naar de Design Academy aan het wandelen waren.

 

De houten motorfiets

De houten motorfiets is een project van algenwetenschapper Peter Mooij en kunstenaar Ritsert Mans. Zij hebben een motorfiets ontworpen uit natuurlijke materialen, die bovendien ook nog zijn brandstof haalt uit de kracht van de natuur. Deze natuurlijke brandstof is algenolie. Algen kunnen namelijk net als planten en bomen CO2 opnemen uit de atmosfeer. Deze CO2 gebruiken ze onder andere om olie te produceren. De algen worden uitgeperst en op die manier kan algenolie gewonnen worden. Wanneer deze olie verbrand wordt, komt er net zoals bij de verbranding van een fossiele grondstof CO2 vrij. Omdat de hoeveelheid CO2 die vrijkomt exact hetzelfde is als de hoeveelheid CO2 die ze hebben opgenomen, is er geen verhoogde CO2-concentratie in de atmosfeer.  Bovendien kunnen algen ook groeien in zout water, waardoor we voor het kweken van algen geen landbouwgrond en geen zoetwater nodig hebben.

The Tumble Project

Tumble is een “familie” van producten om de interactie tussen smart-home en het gebruik ervan op een andere manier te laten gebeuren. De apparaatjes kunnen gebruikt worden als klok, maar ook als controller van je smart-home systeem. Tumble beschikt over verschillende functies en is bovendien nog samengebracht in een leuk design. Door het toestelletje op een bepaalde manier aan te raken of naar beneden te duwen, weet dit slimme toestel wat je wil zeggen. Bijvoorbeeld wanneer je het toestel als wekker gebruikt en wil snoozen weet het toestel precies hoe lang je nog in bed wil blijven liggen. Namelijk door een zachte tik op het toestel weet het dat je nog even wil snoozen, maar door een hardere tik weet het apparaat dat je nog wat langer in bed wil blijven liggen. Deze toestellen zullen smart-homing veel gemakkelijker maken.