Street art

In Londen heb je de optie om een street-art-tour te doen en dat is zeker een aanrader! 

De naam van de tour vertelt natuurlijk al heel wat, maar het is echt de moeite om de verhalen achter de kunstwerken te horen. 

De wijk waar we deze tour deden heette Shoreditch, waar veel mensen een niet al te veilig gevoel hebben. Toch had ik een veilig gevoel, maar snap ik dat je het niet echt in de avond moet gaan opzoeken. 

-A 

Carnaby

Shop je graag, maar heb je niet graag de overbevolkte hoofdstraten met al het verkeer? 

Dan is Carnaby perfect voor jou! 

Verschillende straatjes, geen openbaar vervoer, leuke winkels en mooie versiering zijn er allemaal te vinden. 

Welke winkels er allemaal te vinden zijn? https://www.carnaby.co.uk/

-A

Notting Hill

Notting Hill in Londen staat bekend door de film “Notting Hill” die er werd opgenomen. Maar het is veel meer dan dat!

Notting Hill is een gezellige buurt in Londen die je zeker moet bezoeken wanneer je een citytrip maakt. Het is zeer makkelijk bereikbaar met de underground en écht aangenaam om rond te wandelen. 

De bekende blauwe deur van  in de film was jammer genoeg al weg wanneer ik het ging bezoeken, maar ondanks dat is het fijn rondwandelen. 
Ik vond ook dat de gekleurde huisjes, zoals te zien op de foto, het wandelen automatisch aangenamer maken. 

-A 

Tivoli

Ondanks mijn angst voor attracties was het pretpark Tivoli een zeer leuke uitstap. 

Wij deden het ’s avonds omdat ons gezegd was dat het park zijn charmes het meest naar boven kwamen wanneer het donker is. En dat was niet gelogen!  
Het park is prachtig verlicht en versierd. 

Ook de attracties zijn leuk, volgens Margaux dan toch. 
Het park heeft ook een zeer interessante geschiedenis, die je via de link onderaan kan lezen. 

Tivoli is een must-do wanneer je in Kopenhagen bent! 

-A

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tivoli_(Kopenhagen)

De kleine zeemeermin

Iedereen kent het sprookje van de kleine zeemeermin, dus eens in Kopenhagen wilt iedereen het beeldje zien. 

Wij besloten het te doen met een tour rond heel Kopenhagen met “the red bus”. Je kan de naam van het beeldje zeer letterlijk nemen, de “kleine” zeemeermin, aangezien het heel klein is. 

Bij het beeld zelf was ik slechts 1 minuut, de tijd van een foto te nemen. Maar het verhaal van de gids erover nam wel wat meer tijd in beslag. 

Wil jij het verhaal ook lezen? 
https://www.cityspotters.com/denemarken/kopenhagen/de-kleine-zeemeermin

-A

Nikolaj Kunsthal

Gedurende onze vakantie leerden we een pools meisje Nathalia kennen. Zij raadde ons aan om zeker de Nikolaj Kunsthal eens te gaan bezoeken, wat we dus de dag erna besloten om te doen. 

Gelukkig was het op de dag dat we gingen gratis, want moest ik ervoor betaald moeten hebben had ik enorm teleurgesteld geweest. Het is héél klein, maar heeft wel 1 leuk deeltje (op de foto te zien). 

Het waren verschillende maatschappelijke problemen en dan kon je op een briefje een nieuwe wet schrijven in thema van het maatschappelijk probleem. Vervolgens stop je het in een gaatje en met een knopje duw je het naar de grote box. 

Eens in Kopenhagen en in de buurt is het wel leuk om eens binnen te springen, maar je mist niets speciaal als je het niet doet. 

-A 

Meer lezen over de Nikolaj Kunsthal? 
https://en.wikipedia.org/wiki/Kunsthallen_Nikolaj

Nayhavn

Nayhavn is een van de meest bezochte plaatsen in Kopenhagen. Dit komt door haar gekleurde huisjes en leuk sfeertje. 

Op een plaats als deze worden veel films opgenomen en foto’s gemaakt. Het is de meest gebruikte foto op de toeristische kaartjes van Kopenhagen. 

Margaux en ik wandelde gezellig rond en gingen samen een lekker ijsje eten in een crèmerie op de hoek. Meer dan de gekleurde huisjes, boten en een ijsje viel er ook niet te beleven. 

Toch is het de moeite waard om eens te zien wanneer je in Kopenhagen bent!

-A

Christiania

Christiania is een “free-town”, dit wil zeggen dat de regering er niets over te zeggen heeft. Mensen daar hebben hun eigen school, opvang, restaurantjes, huizen etc. Er hangt een zekere hippiesfeer in de lucht wat het wel gezellig maakte naar mijn menig. 

Margaux en ik vonden het zo boeiend dat we het twee keer bezochten , overdag en in de avond. Dit maakte wel een wereld van verschil. Voor 2 meisjes alleen kan het ’s avonds, wanneer het donker is, wel een onveilig gevoel geven. Wij hebben ons hier bewust over gezet en besloten om gewoon op de plaatsen te blijven waar het bevolkt was en we ons veilig voelde. 

In Christiana is cannabis legaal en dat merk je. “The green street” is een een straat waar je verschillende standjes vindt die diverse soorten cannabis aanbieden. Het is wel uiterst verboden om er foto’s te maken, zoals op verschillende plaatsen in Christiania. 

Must do als je in Kopenhagen bent! 

-A

Meer weten over Christiania?
http://www.wanderersblues.be/christiania-freetown-hippie-gemeenschap-kopenhagen/