Self Driving Car by Toyota

Toyota stelt de zelfrijdende auto voor en wilt het in 2020 lanceren op de weg. Toyota  is al geruime tijd bezig met zowel zelfrijdende auto’s als robots die een handje kunnen helpen bij ouderenzorg. Het zelfrijden vereist een kunstmatige intelligentie die constant oplet en zich bewust is van de omgeving door gebruik van camera’s. Toyota is de eerste zelfrijdende auto die het helemaal zelf heeft ontwikkeld.

De zelfrijdende auto van Toyota is zeker van toepassing in onze samenleving.

CMY Choir

Interactief kunst waar je met je handen aan mag zitten.  Het moet zelfs, want dan komt het werk tot leven. Hoe Meng Hsu Wu het uitlegt: “CMY Choir is an interactive installation that aims to build a bridge between the digital and analogue world. The frame interprets colour with the mixed chorus to provide an alternative way to perceive visual information, which can be regarded as an artificial synesthesia device.”

Het werk van Meng Hsu Wu inspireert mij en vele andere mensen. Door het voelen wordt er muziek gecreëerd. Kunst zit niet alleen in het tekenen of schilderen, maar kunst kan ook gecreëerd worden door het voelen, ruiken en zien. Bij deze vorm van kunst moeten we onze zintuigen gebruiken.

Fashion Float Jacket

Deze Fashion Float Jacket is de laatste tijd in de mode. Het heeft een warm gevoel en voelt licht aan. De voordelen van zo een jas is dat het bijna niets weegt, 1 maat voor iedereen, als het te groot of te klein is kan je het aanpassen en het is waterbestendig.

De Fashion Float Jacket vind ik een top idee. Hiermee worden maten uitgewist. Alles is 1 maat. Door de opblaasbaarheid van de jas kan je zelf de breedte en lengte aanpassen. Winkels krijgen het ook makkelijk hiermee. Maten verdwijnen en hoeven niet meer geordend te worden in specifieke wijze.

Urban Mining Design

De Urban Mining Design, het resultaat van 365 dagen werken tussen designers en partners uit de creatieve industrie. De outfit heeft eigenlijk een dubbele betekenis, langs een kant de recyclage en langs andere kant de design. Hiermee willen designers aantonen dat mode van alles kan gemaakt worden en dat goedkope kledij ook mooi is.

Het betekenis achter dit soort projecten vind ik gepassioneerd. Door dit soort projecten helpen we de natuur, dit doen we door het recycleren. Van het afval word er kleding geproduceerd. Afval krijgt dus een tweede huis. De mode word ook aangetast en krijgt een andere kijk. Mode is niet alleen de prijs maar ook het verhaal achter de kleding.

Connected Bin

Deze vuilbak is verbonden met het net. Deze vuilbak geeft aan dat het vol is en dat het moet worden leeggemaakt. Hierdoor zullen vuilbakken minder overvol zijn en zullen ze op tijd leggemaakt worden. De mensen die het leegmaken gaan ook alleen naar de vuilbakken dat vol zijn en zo gaan ze niet hun tijd verspillen om langs lege vuilbakken te gaan.

Ik vind de Connected Bin een meerwaarde voor onze maatschappij. Hierdoor vermindert ook het afval op de straten en zullen de vuilbakken op tijd leeggemaakt worden. Zo voorkomen we ook overvolle vuilbakken. De werknemers dat de vuilbakken leegmaken hebben ook echt meer een doel.