Wandeling in de natuur

De dag nadat we toegekomen waren, was het echt prachtig weer. We besloten om een natuurwandeling te maken in ons dorpje. Al gauw kwamen we in het dal een brug tegen die over het water stak. Nadien begon de helling naar omhoog. We hebben echt genoten van die warme zonnestralen en het opsnuiven van de mooie natuur.

Eenmaal boven aangekomen, hadden we echt een prachtig zicht over het dal. We hebben plaatsgenomen op een bankje in de zon die uit gaf over het dal om even bij te komen en te genieten van het prachtige zicht. Het lijkt wel alsof de aarde in twee was gescheurd en de rivier erlangs liep.

 

Natuurlijk wouden we beloond worden voor onze inspanning en zagen we het niet zitten om meteen weer helemaal naar beneden te gaan. Een cafeetje was een beetje verder geplaatst en je kon er op het terras, nog steeds met zicht op het dal, iets consumeren. Zoiets zie je niet meer in een stadscentrum, hé?! 

 

Ik heb gekozen voor een italian coffee (dat is amaretto gecombineerd met koffie, vreeee lekker!) en een pannenkoek met suiker. Nadien waren we weer klaar om de afdaling aan te gaan. Het was echt een prachtige wandeling!

The end

Ik was het merendeel van de dag op stap met twee klasgenoten: Chiel en Frauke. Ik heb mij echt geamuseerd met deze twee, we hebben enorm veel gelachen en veel gediscussieerd over de kunstwerken die we tegenkwamen. Op het einde van de dag hebben we aan een paar bezoekers gevraagd of zij een foto van ons wouden nemen op deze mooie hemelblauwe trap. Gezellig, vind je niet?

Marginal

 

De tweede avond dat we daar waren hebben we een marginale avond gehouden. Dit was oorspronkelijk mijn idee en aangezien iedereen enthousiast was, hebben we er echt werk van gemaakt. Iedereen moest op voorhand marginale kledij meebrengen. We hebben die avond eerst nog een quiz gespeeld en nadien zijn we beginnen dansen. Hieronder vind je een aantal foto’s van onze marginale outfits.

Op een gegeven moment zijn we beginnen dansen en al snel had iemand het lumineuze idee om de limbo te doen. Helaas ben ik daar niet zo goed in, maar hieronder zie je toch hoe ik m’n best probeer te doen.

Mooie lichtmuur

 

Ten eerste heb je dit mooi gekleurd kunstwerk. Eigenlijk zijn er vormpjes achter het houten paneel geplakt, alsook verschillende lichtjes die op de vormpjes schijnen. Ze zijn willekeurig door elkaar geplaatst en weerkaatsen het licht op de muur. Op die manier krijg je deze mooi gekleurde muur.

Reuzenhonger?

Dit simpel bordje vond ik esthetisch gezien echt heel mooi. Ik heb wel een voorliefde voor zaken die een beetje ‘design’ zijn. Maar dit bordje is niet enkel mooi, er is ook over nagedacht geweest. Het is gemaakt voor grote eters die beter minder zouden eten. Je ken het wel, de opkomende zwaarlijvigheid van de mensen en de obesitasproblematiek. Deze kunstenaar besloot daar iets mee te doen en ontwierp een bord die u dwingt om minder grote porties te eten. Zo heb je het gevoel dat jouw bord vol ligt met eten, wat ook zo is ogenschijnlijk, maar in realiteit heb je minder binnen als gewoonlijk. Goed gevonden, niet?

Op café olé olé

Hier zijn we het stadje Bouillon gaan bezoeken. Helaas was het weer iets minder die dag waardoor enkel buiten stappen niet zo ideaal was. Nadat we toch enig parcours in de stad hadden afgelegd, kwamen we een heel oubollig café tegen.  Om toch even voor de regen te schuilen, zijn we ons daar gaan verwarmen met een lekker drankje. Het café was haast leeg, buiten de uitbaaters. Een hele oude dame kwam onze bestelling opnemen.  Ik heb voor een warme thee gekozen. Hieronder zie je een sfeerbeeld van deze avond.  Niet op mijn wazig hoofd letten, ik was tegen die tijd al heel moe geworden. 

Plooistoel

Deze stoel lijkt sterker dan je zou denken. Het is gemaakt door een student die deze opdracht moest uitvoeren voor zijn eindwerk. Hij had een stoel gemaakt van staafjes en bolletjes die door een elastisch touw aan elkaar verbonden zijn. De staafjes en bolletjes lijken aan elkaar te plakken maar in realiteit kan je zo’n staafje of zo’n bolletje gewoon vastpakken en ermee bewegen. Je kan bijvoorbeeld de leuning van de stoel helemaal van vorm laten veranderen. Het is een ware illusie. Het lijkt een sterke stoel die bovendien zwaar weegt maar niets is minder waar. Het is heel soepel en het weegt ook niet zoveel. Maar wees gerust, het is zeker sterk genoeg om er in te gaan zitten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat de stoel ineens van vorm zal veranderen of onder je zal wegzakken.

Just my kind of size

Dit is misschien wel het meest controversiele beeld dat ik getrokken heb. Je kan duidelijk zien wat dit kunstwerk wil nabootsen. We kwamen het tegen toen we op weg waren naar een loods die ook wat moois te bieden had. Mijn vriendin die met me mee was, zei toen we voorbij wandelden: “Oh, just my kind of size!”. Ik moest eigenlijk echt wel lachen. Het vreemde aan dit kunstwerk is dat het recht staat als je ervan blijft, maar eenmaal je op de kussentjes beneden gaat zitten, dan zakt hij helemaal in elkaar. In realiteit is het toch omgekeerd, niet…?

Black Light

Deze outfit is gemaakt uit black light materiaal. Wanneer het licht aan was, zag je een mooi kostuum, maar eens het donkerder werd, zag je lichtgevende stukken in het patroon. Het idee erachter toont aan dat iets helemaal anders lijkt in het daglicht dan dat het is wanneer het donker is. Om eerlijk te zijn, zou ik deze outfit persoonlijk wel niet dragen, daarvoor is het iets te speciaal naar mijn goesting. Maar wel mooi concept!

Buikje vol

Tegen de middag kregen we reuzehonger en besloten we frietjes te gaan eten. Oh, wat hebben we lekkere gegeten zeg! Het was een combinatie tussen gekrulde frietjes en kippenbilletjes. Je kon de kruiden kiezen die je op uw frietjes wou en je kon ook tussen talloze verschillende sauzen kiezen. Ik heb voor mayonaise met truffel gekozen. Daar nog een homemade cocktail erbij en mij hoorde je niet meer klagen. Mijn buikje was goed rond en we konden er allemaal weer tegenaan om andere kunstwerken te gaan bewonderen.