Berlijn

In april ben ik voor 5 dagen met school naar Berlijn geweest.

We verbleven er in een Ibis hotel op wandelafstand van enkele mooie monumenten die we bezocht hebben. Mijn leerkracht Duits heeft deze reis speciaal voor ons georganiseerd waarvoor ik haar zeer dankbaar ben. We kregen de opportuniteit om veel te bezoeken met daarnaast de nodige vrije tijd.

Zeker een aanrader!

 

Disneyland Parijs

 

In het jaar 2017 heb ik enkele schitterende plaatsen mogen ontdekken.
Onder andere werd mij gevraagd of ik graag een dagje wou meegaan naar Disneyland Parijs als verassing voor de verjaardag van een vriendin. Wel ik denk niet dat ik daar meer dan 1 seconde heb over nagedacht.

Op een frisse februari ochtend vertrokken we vroeg, en werden we verwelkomt met stralende zon.

Disneyland staat zeker bekend om zijn naam, maar de ervaring om in het park rond te lopen doet zoveel meer. Ik hoop dat ik ooit nog eens de kans krijg om terug te gaan, misschien wel langer dan een dagje…

 

Installation See-Through

Forms, Colours and Materials interact to become a novel visual experience.

“We find beauty not in the thing itself but in the patterns of shadows, the light and the darkness, that one thing against another creates.”

Jun’ichiro Tanizaki

 

Dependant objects

Van de oudheid tot nu, van steen tot sofa, van Japanse tatami matten tot couch potatoes. Onze levensstijlen zijn versmolten met de ‘dingen’ om ons heen. We maken ze verantwoordelijk voor onze identiteit en herinneringen en ze helpen ons bij fysieke of mentale ongemakken. Ontwerpen Chan Chiao Chun bestudeert deze versmelting en draagt met zijn serie objecten alternatieve vormen van mens-product interactie aan, gebaseerd op gelijkwaardigheid, verbinding en intimiteit.

Chan Chiao Chun

Zebra-pad

Zebrapad,

‘K stond voor het naaste zebrapad, maar het sein sprong juist op rood.
Auto’s raasden langs mij heen, de wielen van de dood.
Ik voelde een vuistje, warm en zacht zich nestelen in mijn hand.
Twee heldere ogen vroegen mij: “Mag ik mee, naar de overkant?”.

Een knipoog en een handgebaar, die zeiden hem genoeg.
Hij kneep zijn hand wat vaster beet, zonder dat hij meer vroeg.
“Groen”, hoorde ik zijn hoge stem, nog vaster greep zijn hand.
Wij kruisen samen het zebrapad op weg naar de overkant.

Op het trottoir liet hij me los en hij zei: “Tot morgenvroeg, dan mag ik toch weer met u mee? Elf uur is vroeg genoeg!”.
Zijn blind vertrouwen trof mij zeer.

Was mijn geloof maar zo groot.

Ochtendgloren

Why DDW?

Met leerlingen van de richting Idea And Innovation Management zijn we voor één dag richting Eindhoven vertrokken waar we volledig vrij werden gelaten om de Dutch Design Week te ontdekken op onze eigen manier.

Hierbij konden we vrij in de stad rondlopen en verschillende locaties gaan bekijken, dingen uittesten, producten ontdekken, nieuwe technologieën,…

Terwijl ik er rond liep heb ik enkele beelden gemaakt van zaken die mij persoonlijk aanspraken.