Me, myself and I

Hallo!

Ik ben Frauke D’hoossche, een 19 jarige blogster. Aangezien mijn ouders gescheiden zijn heb ik twee woonplaatsen, mijn wettelijke woonplaats is in Tollembeek en men andere woonplaats is in Scheldewindeke. Jammer genoeg zit ik niet op kot! Mijn blog startte ik op 19 november.

Studie

Ik studeer Idea&Innovation Management aan Erasmushogeschool te Brussel. Dit is mijn eerste jaar. Hiervoor heb ik Criminologie gestudeerd aan de Universiteit van Gent. In het middelbaar heb ik Grafische Media gestudeerd, waar ik mijn grafische technieken heb kunnen uitbreiden.

Hobby’s

In mijn vrije tijd ga ik graag eens shoppen of een cocktailtje drinken met vriendinnen. Hiernaast heb ik ook een abbonement bij de fitness! Hier volg ik zo wel prive-lessen als groepslessen.

Interesses

Mijn interesses gaan vooral uit naar de grafische wereld. Zo probeer ik mijzelf bij te sturen met html en css. Hiernaast ook Photoshop en Illustrator. Zo heb ik stage mogen lopen bij een grafisch bedrijf in Zottegem, atelier 64.

Ik hoop dat jullie iets kunnen opsteken uit mijn blog! Veel leesplezier alvast.

Complicatie grappige filmpjes

Aangezien ik zelf heel veel van humor hou, zijn grappige filmpjes volledig mijn ding. Om het jaar 2017 af te sluiten post ik deze video nog. In deze video zie je een complicatie van de grappige filmpjes die gemaakt zijn in december.

(Bron : youtube)

Vlisco Day and Night

In het warehouse vond men, naast de robots, ook de modebeloften.Deze kleren lijken op het eerste gezicht gewone kleren, maar niets is minder waar. Op een bepaald moment ging he

t licht uit en zag je dat deze kleren licht gaven in het donker. Het is een werk van Sander Bos die aan de slag mocht met Vlisco’s design klassieker ‘Day ad Night’. Ik vind dit een innovatieve uitvinding, aangezien mensen niet graag fluovestjes dragen. Hiermee zou dit probleem wel eens opgelost kunnen geraken.

Mooi en toch zichtbaar in het verkeer? I say YES.

Voor meer informatie, klik hier

Boom waar energie uitkomt

Als je van ver deze boom zag, leek dit ook niets anders dan gewoon een boom. Maar dat is het niet. Aan deze boom hangen allemaal kabels die verbonden zijn met energie. Deze kabels zijn bedoeld om je smartphone of tablet aan op te laden.

Dit is heel erg handig aangezien mensen heel wat foto’s hebben getroken en zo hun gsm toch weer konden opladen. Dit is misschien ook wel eens een socialere manier omdat je toch dicht bij andere mensen staat en zo eens een babbeltje kunt slaan.

Embassy of robot love

In het warehouse vond je verschillende robots. Onder andere de robot van op de foto hierboven. Deze robot kon interactief met je omgaan. Jij kon vragen stellen aan hem en hij kon vragen stellen aan jou. Hiernaast kon je ook met hem een dansje maken.

Dit was echter niet de enigste robot dat je hier kon vinden. Zo vond je een nieuw model robot, dat in Amerika wel al word gebruikt binnen dokterspraktijken. Ze komen bij jou om je te verwelkomen en te vragen achter je naam. Zo kunnen ze je dan de weg leiden naar de dokter waar jij een afspraak mee had.  

Hiernaast had je nog één robot die je auro kon omschrijven. Hij ging met zijn armen rond je heen om te kijken of je je positief of negatief voelde op dat moment. In het onderstaande filmpje zie je dit.

 

Via deze link kan je een filmpje bekijken over ‘Embassy of Robot love’.

The future city is flexible

foto van gebouw

Dit is een (W)ego installatie. Hier proberen ze een nieuw stedelijk model om aan de fantasieën te doen van gebruikers. De installatie werd ontworpen door Winy Maas, oprichter van het Nederlandse architectenbureau MVRDV en The Why Factory. Je kan het gebouw betreden langs beide kanten. Er werden kamers gemaakt met telkens een verschillende afmeting. Hiernaast kregen ze ook nog eens een kleur toegewezen.

Het gebouw trekt onmiddellijk je aandacht als je over straat loopt. Hier stonden dan ook heel wat mensen naar te kijken én te luisteren. Er vond zich namelijk eenartiest plaats in het gebouw. Hij zat rustig te zingen en gitaar te spelen. Het gebouw staat midden op het plein van Eindhoven.

Voor meer informatie, klik hier 

Lora Connected Waste Bin

Dit is een vuilbak die in verbinding staat met de centrale.  Deze geeft een signaal af wanneer de vuilbak vol is. Daardoor weet de centrale dat de vuilbak leeg gemaakt moet worden.  Dit is een handige uitvinding zodat vuilbakken niet steeds voller en voller geraken zonder ze geleegd worden. Dit is ook een tijdsbesparende uitvinding. Ze moeten niet telkens alle vuilbakken bekijken om te zien of ze geleegd moeten worden.

Lora Connected Waste Bin heeft meegedaan aan de Gio Publieks Award. Mensen op de DDW konden stemmen op verschillende industriele ontwerpen a.d.h.v. een qr-code. Ze hebben deze wedstrijd dan ook gewonnen.

Voor meer informatie klik hier