Metro Boomin

Een foto van Metro Boomin

Metro Boomin

Met 22 jaar is Metro Boomin misschien wel de meest gevraagde producent van hiphop. Het succes heeft hem steeds meer rondtrekkend en nachtelijk gemaakt: wanneer hij geen rap-uren bijhoudt met sterren in studio’s, is hij onderweg van Airbnb verhuur en DJ’ing uitverkochte duizend cap locaties over de hele wereld.

Metro Boomin is een groote inspiratie voor mij. Dankzij hem starte ik met beats maken. Zijn uitbrak volgde kort na omdat hij veel contacte had sinds het begin van zijn carrière. Door hem ben ik verschillende technieken en programma’s leren kennen. Hij is een heel productieve producer.

Op vlak van beats is Metro Boomin herkenbaar door zijn intro tag.

“If young metro doesn’t trust you I’m gonna shout you”

Metro is zo danig opgegroeid in hip-hop dat hij nieuwe rappers kansen kan creëren met zijn producties.

Yeezy

een dubble foto van de Yeezy Boost

Adidas Yeezy Boost

Adidas Yeezy Boost is de Officiële samenwerkingsneaker van Kanye West en Adidas. De Adidas Yeezy 75O Boost “Light Brown” was de eerste sneaker die op 14 februari 2015 uit deze samenwerking werd uitgebracht. De tweede schoen die werd uitgebracht was de Adidas Yeezy Boost 35O “Turtle Dove3”. Yeezy Season 1 was de eerste enige kledingcollectie die uit deze samenwerking kon worden uitgebracht. Het werd officieel vrijgegeven op 29 oktober 2015. De Adidas Yeezy 950 Boost maakte ook deel uit van de verzameling en werd uitgebracht in vier verschillende kleurstellingen.

Er worden telkens bij een Yeezy Season een collectie schoenen verkocht. Ik heb de kans gehad om deze te kunnen verkijgen.

Kanye West

Dubbele foto van Kanye West

Kanye West is een Amerikaans rapper en mode ontwerper maar voor mij is hij meer als dit! Kanye West heeft mij heel mijn leven geinspireerd op het vlak van creativiteit en innovatie in de hip-hop wereld. Tijdens de jaren 2000 werd hij herkend als producer voor verschillende Hip-hop en Rnb artiesten. Kanye heeft 92 van de 380 nominaties ontvangen, waaronder 21 Grammy Awards.
Persoonlijk volgde ik hem met mijn broer sinds 2004 bij de album “The college drop out”.

Album The College Dropout

In 2005 was het liedje All Falls Down onze lievenlings liedje. Kanye west kwam hard uit. Daarbij andere liedjes zoals Jesus Walks vonden wij ook heel tof. West zijn eerste album won de Best Rap Album-slot op de 2005 Grammy Awards. Wat een start was dit!

Album Graduation

Graduation is de vierde studio album van Kanye. In 2007 ontdekte ik en mijn broer zijn nieuwe identiteit. West was na zijn album heel hard in de trend door zijn afzonderlijke stijl, maar ook omdat hij zijn album de zelefde dag als die van 50 cent heeft uitgebracht. Doordat hij beter verkochte (957.000) als die van 50 kreeg Kanye veel positieve nadruk.

Kanye West bracht na Graduation nog 3 albums uit maar omdat mijn broer niet meer naar Kanye West zijn muziek luisterde, was ik zelf ook een beetje gestopt. Ik luisterde enkel naar de hits die hij maakte. Maar was er niet echt meer fan van.

In 2015 leerde ik Travis Scott kennen die getekend is bij GOOD Music de label die gefundeert is door Kanye West. Travis was op dit moment een hip-hop trend.

In 2016 bracht West zijn 7de album uit.

Album The Life Of Pablo

Op Valentijnsdag kon je de nieuwe album van Kanye West verkrijgen tegelijkertijd met zijn nieuwe kledingcollectie: Yeezy Season 3.

Dit is een link naar een artikel van mij over zijn collectie

The life of Pablo werd gepresenteerd op een fashion show in Madison Square Garden en zoals gewoonlijk ging niks zonder slag of stoot bij Kanye. De releaseparty verliep niet geheel vlekkeloos, en dagen na het album uitkwam werd er nog over de album gesproken. TLOP hoort nu tot Hip-Hop referentie.

 

 

Kendrick Lamar

Dit is een foto van Kendick Lamar
Dit is een foto van Kendick Lamar

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar is een Amerikaanse rapper en songwriter uit Compton, Californië. Hij kreeg voor het eerst aandacht na het uitbrengen van zijn 2010 mixtape Overly Dedicated. In 2011 kwam zijn album Section.80, exclusief uitgebracht op iTunes, onmiddellijk aan de top van de digitale hiphop-releases van het jaar 2011. Kendrick is word een hip-hop icon.

Ik leer Kendrick kennen met het liedje
“Swimming Pools”

Ik had het gevoel dat ik deze artiest helemaal kon vatten.
Bovendien heb ik in het verleden gespeeld in een toneel over Kendrick Lamar. Hij werd een echte inspiratie voor mij vriendenkring . Zijn muziek is een soort internationale speach over dagelijkse strugle in het leven van een jonge Afro amerikaan.