Hoogtechnologisch eten

 

Stel je eens voor, wat als je voor een potje preparé niet meer naar de slager zou rijden – maar wel naar een laboratorium ? Of wat als het enige wat je nog nodig hebt om sla te laten groeien een speciale UV-lamp en een proefbuisje zijn? Het klinkt erg futuristisch en een tikkeltje eng, maar het zit eraan te komen, het voedsel van de toekomst.

Onder de naam ‘hoogtechnologisch voedsel’ staat er een hoge tafel met 4 stoelen. Ik krijg een koptelefoon en een plateau met – op het eerste zicht – normaal eten.

Hoogtechnologisch_eten
Hoogtechnologisch eten – letterlijk én figuurlijk
  • Vloedsel Flat

Rucolablaadjes uit een proefbuisje: zelfde uitzicht, zelfde smaak, maar toch een tikkeltje anders.

  • Kweek Vlees

Een toastje met preparé die gemaakt is van de stamcellen van een koe. Dit is een echte primeur: voor dit vlees moesten er geen dieren geslacht worden. 100% Animal proof vlees dus!

  • 3D-geprint voedsel

Als afsluiter lag er een leuk blokje chocolade met een hartje ven speculoospasta, best normaal? Het komt volledig uit een 3D-printer, en er kwam geen bakker aan de pas. The easy way ( en jummy way ) om dessertjes te maken!

Hoogtechnologisch_voedsel
Enkele staaltjes hoogtechnologisch voedsel

Na het proeven van de staaltjes was het aan mij, en moest ik tussen drie mogelijkheden beslissen wat ik ervan vond. Deze waren “Ik vind dit wel een goede ontwikkeling”, “Ik twijfel of dit positief is” en “Ik ben hier op tegen”.  Zoals je kan zien op deze afbeelding stemde ik drie keer op “ik vind dit een goeie ontwikkeling”, omdat ik opensta voor nieuwe en  innovatieve voeding.

Meer info: https://agrifoodtech.nl

Koffie, een magazine en een een smoothie

LUNCHTIME!

Na enkele uren rondwandelen en foto’s maken begon mijn maag te knorren – tijd voor eten!

Bibliotheekcafé_Eindhoven
Lunchmenu ‘Witte Dame’ in De Blibliotheek Eindhoven

Een leuke plek om een lekkere lunch te nuttigen is, geloof het of niet, De Bibliotheek Eindhoven. Ik bestelde de menu ‘Witte Dame’, en kreeg een kommetje pompoensoep, een croque monsieur, wat chips, een smoothie en een ijskoffie. Heerlijk!

De_Bibliotheek_Eindhoven Boekenkast
De plattegrond van Eindhoven doet dienst als bibliotheekkast in De Bibliotheek Eindhoven

Leuk weetje:  Als je eerst de toiletten gebruikt, krijg je een kortingsbonnetje dat drie maanden geldig is om te gebruiken in het café, waarom dus nog twijfelen?

Meer info: https://www.bibliotheekeindhoven.nl/bibliotheekcafe.html

Would you like some… sausage?

Zeker weten een van de leukste ( én lekkerste) ideeën die ik heb gezien. Een gezellige kleine serre op het Ketelhuisplein wist me door haar leuke uitzicht naar binnen te lokken.  Twee dames staan vrolijk wat worstjes te bakken en vertellen me enthousiast over hun nieuwste innovatieproject. Ze maken van restjes paddenstoel dat overblijven na het afsnijden de grote plant en andere groenten die de winkel niet halen ( speciale kleur, vreemde vorm..) een overheerlijke worst.

Milieuvriendelijk worst Botanic_bites
Botanic Bites – Milieuvriendelijke worsten

Leuk weetje: Deze worsten zijn 15 (!!) keer minder vervuilend dan een reguliere worst die je in de winkel vindt. Om dit in de verf te zetten, hebben ze de worsten 15 keer langer gemaakt dan een andere worst.

Meer info: http://www.botanicbites.com

Everybody skate, skate, skate!

 

Op zich is ‘Area 51’ geen onderdeel van de Dutch Design Week, maar het is wel geopend. Het is een groot indoor skatepark in Eindhoven, waar het hele gebouw langs de buitenkant is aangekleed met graffiti-tekeningen. Wat hier in het oog springt, is de parodie op Playstation 3, met ‘Grand Fleks Oner’, wat op GTA  slaat.

Area_51_Skatepark Eindhoven
Area 51 Skatepark in het Klokgebouw te Eindhoven

Meer info : http://area51skatepark.nl

-Insert quote here-

Op het eerste zicht zou je er voorbij lopen, maar hoe leuk zijn deze quotes? Ik spotte ze op de Dutch Design Week te Eindhoven, dit is een jaarlijks evenement rond design, innovatie, technologie, mode… Echt een aanrader voor wie houdt van nieuwe en verrassende inzichten en bedenkingen van jonge en oude mensen.

Future Food Formula

Deze flikkerende kast neonlichten sprong er meteen uit op ‘The Embassy Of Food’. Dit is een kleine expositie met als centrale gedachte. “Hoe willen we in de toekomst ons eten verbouwen, verwerken, vervoeren en eten? Hoe gaan we in de toekomst om met schaarse grondstoffen, dierenwelzijn, voedselverspilling en de invloed van big data en technologie?”

Meer info : http://www.chloerutzerveld.com

Dutch_Design_Week Future_Food_Formula Yes_its_a_donut_and_you_can_sit_on_it DDW Eindhoven Dutch_Design_Academy
‘Future Food Formula’ door Chloé Rutzerveld en ‘Yes it’s a donut and you can sit on it’ door Joel Blanco

 

Yes, it’s a donut – and you can sit on it

Joel is student aan de Dutch Design Academy en maakte als eindwerk de ‘super lekker donut’. Dit is een zitzak/bank in  de vorm van een gigantische zitzak. Onder het moto ‘super lekker, super mooi’ en ‘HI, eat me’ promoot hij zijn project op z’n website.

Meer info : http://joelblanco.com/super-lekker-super-mooi