Safari ervaringen

Zonnebaden aan het zwembad of uren op het strand liggen is niet mijn ding, ik trek liever de wildernis in op zoek naar dieren. Mijn ouders hebben mij de kans gegeven om van op jonge leeftijd de wondere wereld van het dierenrijk te ontdekken.

Dit is mijn top 3 safari ervaringen:

  • Berggorilla’s in Oeganda.

De jungle van Oeganda is één van de meest spectaculaire stukjes natuur waar ik ooit mocht vertoeven. Deze jungle is niet enkel prachtig maar ook de thuis van verschillende dieren, de berggorilla is hier één van. Ik wou voor geen geld van de wereld dit prachtige dier missen tijdens mijn verblijf in Oeganda.

Na een lange rit richting het Virungagebergte waren we klaar om op zoektocht te gaan naar de berggorilla, dit deden we onder leiding van een bewapende gids. Na een voettocht door het regenwoud van enkele uren was het moment eindelijk aangebroken : de gids had signalen opgevangen van een groep berggorilla’s. Na het horen van deze signalen duurde het maar enkele minuten voor we de groep berggorilla’s gevonden hadden. Deze dieren ontvingen ons gastvrij en lieten het toe om een kijkje in hun wereld te nemen.

Deze foto heb ik gemaakt van op een afstand van tweemeter. Op de foto zie je een silverback (mannelijke berggorilla) .

Na het bewonderen van deze prachtige dieren was het tijd om terug naar de bewoonde wereld te gaan.

 

  • De wondere wereld van Bafana Bafana. 

Bafana Bafana, beter gekend als Zuid-Afrika hoort tot mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik ging er voor de eerste keer naartoe toen ik  3 jaar was, en ik was meteen verkocht.

Op het strand zonnebaden met pinguïns.

Zuid-Afrika biedt je ook de kans om op wonderbaarlijke safari’s te gaan. Ik was van kind’s af aan een echte dierenvriend, maar om eerlijk te zijn herinner ik mij niet veel van mijn eerste safari in Zuid-Afrika.

6 jaar na mijn eerste bezoek zijn we weer het vliegtuig opgesprongen richting Zuid-Afrika. In tegenstelling tot de eerste keer heb ik aan deze reis wel een heleboel herinneringen over gehouden.

We waren net aangekomen in ons appartement en mijn ouders waren inkopen gaan doen voor het avondeten. Ik had een raampje opengezet en was op mijn gameboy aan het spelen. Plotseling stond er een aap voor mijn neus op de keukentafel. Ik liep in volle paniek naar mijn oudere broer en zus, maar in de tijd dat ik bij hun was aangekomen waren er al een stuk of 10 apen binnengedrongen. We konden niet veel meer doen dan machteloos toekijken hoe de apen al onze reissnacks opaten. Nadat ze hun buikje goed hadden rond gegeten gingen ze vanzelf weg en lieten ons verder met rust.

De dag nadat de apen een mensensafari hadden gehouden, was het tijd voor ons om op safari te gaan. Opstaan om 5 uur ’s morgens was nog nooit zo makkelijk geweest, ik zat met vol enthousiasme aan het ontbijt. De eerste dagen hadden we olifanten, neushorens, giraffen en zebra’s gezien maar een leeuw konden we niet vinden. Ook de laatste dag zag het ernaar uit dat de leeuwen zich niet gingen laten zien. We waren op weg om het park te verlaten toen plotseling 2 leeuwen  ons de pas afsneden. Dit moment zal voor eeuwig op mijn netvlies gebrand blijven.

Op deze foto (getrokken door mijn vader), zie je de 2 jongvolwassen  mannetjes die ons de pas afsneden.

 

  • Safari op het eiland Australië.

Australië, het land van de prachtige natuurlandschappen. Wanneer mensen denken aan Australië denken ze aan schattige dieren zoals Kangoeroes en koala’s. Niet alle dieren in Australië zijn zo schattig, sterker nog, Australië is het land met de grootste populatie aan dodelijke dieren. Van Krokodillen, dingo’s tot haaien en giftige slangen: allemaal kunnen ze ervoor zorgen dat het je laatste dag is, maar wie zou de familie Fauconnier zijn mochten we deze niet gaan opzoeken.

Safari op land.

Australië is één van de grootste landen op de wereld, dus deze dieren gaan zoeken zonder begeleiding is een onbegonnen opdracht. Daarom hebben we de hulp van een gids ingeschakeld. Krokodillen, kangoeroes, koala’s, dingo’s , we hebben ze allemaal gezien maar de grootste verrassing was een groep kasuaris. Kasuaris zijn grote vleugelloze vogels die veel local’s zelf nog nooit in hun leven zijn tegengekomen.

Kangoeroes die aan het relaxen waren onder bomen (zelf getrokken).

 

 Snorkelen in het Groot Barrièrerif. 

Het Groot Barrièrerif in Australie is het grootste koraalrif van de wereld. Buiten prachtig koraal zie je hier ook fantastische zeeleven. We werden al snel verwelkomd door verscheidende tropische vissen en grote waterschildpadden. Toen we verder snorkelden, kwamen we 2 grote zusterhaaien tegen. Deze haaien vormen geen bedreiging voor de mens. Tot de dag van vandaag is het Groot Barrièrerif het mooiste stukje natuur dat ik ooit heb gezien.

 

 

 

 

 

 

Snowboarden: mens versus natuur

Mijn liefde voor snowboarden begon op een koude winterdag in 2007 (Frankrijk). In mijn gezin skiet iedereen, maar snowboarden sprak mij meer aan. Tijdens het snowboarden combineer ik mijn 2 passies : sporten en reizen. Wat begon met voorzichtig van de berg te gaan, evolueerde al snel in jumps en trucjes.

Frankrijk 2007, eerste keer snowboarden.

Wanneer je gaat snowboarden neem je wel enkele risico’s  maar zolang je besef hebt van je eigen kunnen, is snowboarden relatief veilig. Mijn favoriete onderdeel van snowboarden is het off piste gaan. Niets zo leuk als de strijd van mens tegen natuur. Voor je off piste gaat is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt en onderzoek doet naar waar de eventuele risico’s liggen.

Mijn favoriete snowboardbestemming is Veysonnaz. Dit dorpje, gelegen op de berghelling van het Rhônedal in Zwitserland, is een absolute beauty. Veysonnaz behoort tot het skigebied van les Quatres Valées.

Veysonnaz (Zwitserland) 2017

Urban Farming

Na het bewonderen van het lichtkunstwerk ging mijn zoektocht naar eten verder. In het naar buiten gaan liep ik op deze creatie gemaakt door Grown. Dit kleine apparaatje heeft de nodige systemen voor plantengroei te verwerken. Ik vind urban farming een zeer boeiend project aangezien het zeer ecologisch, gezond en efficiënt is.

Eigenkweek in je keuken.

Tunnelvisie

In mijn zoektocht naar eten kwam ik dit magnifiek kunstwerk tegen. Surreal visuals heeft dit lichtkunstwerk gecreëerd omdat mensen meestal maar enkele seconden naar een kunstwerk blijven kijken. Ze willen hier verandering in brengen aan de hand van een tunnelvisie. Deze creatie verzamelt via sensoren informatie over hoe lang mensen effectief kijken naar dit kunstwerk.

Verdwaal jezelf in dit kunstwerk.

Smart clothing

Dit desing loop shirtje met zonnepanelen ontworpen door Saxion University of applied sciences is een blik op de toekomst. Ik veronderstel dat binnen enkel jaren de meerderheid van de bevolking zal rondlopen met deze vorm van smart clothing.

Je eigen energie creëren.

Save our planet

Één van de projecten dat mij het meeste aansprak bij het binnenkomen, was deze luchtreiniger. Op de dag van vandaag zitten we met een zeer groot probleem namelijk de opwarming van de aarde en de slechte luchtkwaliteit. We moeten zo snel mogelijk actie ondernemen en deze luchtreinigende stof is een goede start. Deze stof zuivert niet enkel de lucht, maar het is ook in staat om de zuiverheid van de lucht weer te geven.

go for it! and save our kids’  planet.

Wiggle wiggle wiggle

Met hoge verwachtingen vertrokken we uit Brussel naar de Dutch design week 2017. Na een lange busrit kwamen we eindelijk aan in het charmante Eindhoven. We stonden  te popelen om de Dutch Design week eindelijk te kunnen ontdekken. We hadden er al zoveel over gehoord en eindelijk was het moment daar dat we de innovatieve wereld mochten gaan exploreren.

Deze uitvinding gecreëerd door OWOW, genaamd de ‘wiggle’ trok al snel mijn aandacht. Via dit instrument kunnen zangers live zangeffecten toevoegen aan hun optredens.

Je kan de wiggle met je telefoon connecteren  via bluetooth en werkt aan de hand van geregistreerde bewegingen, die je kan omzetten in geluidseffecten. Ik geloof dat deze uitvinding veel zal veranderen in de muziekindustrie en kan in ieder geval niet wachten om mijn favoriete artiesten hier mee aan de slag te zien gaan.