Plasma Gasification/Plasmavergassing

Plasmavergassing is een proces om afvalstoffen om te zetten naar synthesegas met behulp van een plasmatoorts. Het bestaat sinds 2000.

Afvalstoffen

Plasmavergassing is bruikbaar voor veel afvalstoffen: huishoudelijk afval, bedrijfsafval, medisch afval, gevaarlijk afval, autobanden, residu van mechanisch biologische scheiding, residu van landfill mining, gifgas… Vanwege de hoge temperatuur zet de techniek alles om in elementaire bestanddelen. Voor goede werking is het wel nodig, dat het afval vooraf verkleind is en dat het zoveel mogelijk vooraf ontdaan is van inerte materialen zoals metalen.

uitvoeringen

Soms is de plasmatoorts met water gekoeld. De plasmatoorts bestaat uit een legering van metalen zoals koper, wolfraam, hafnium of zirkonium. De materialen die het langst meegaan, zijn ook het duurst. De reactor bestaat soms uit metaal met een bekleding en soms uit vuurvaste steen. Soms werkt de plasmatoorts rechtstreeks op het afval, maar soms gebeurt de vergassing in een wervelbed en dient de toorts enkel om de gassen van de vergassing te ontleden in hun elementaire bestanddelen. De reactor werkt in onderdruk om het synthesegas af te zuigen.

Basale, real outdoor cooking

Basale is een merk, ontstaan uit de fascinatie voor de relatie tussen mens en element. Een merk voor de echte levensgenieter, voor wie buiten-koken meer is dan alleen koken. Beleef de schoonheid van de basics in een exclusief en strak ontwerp, geïnspireerd op een eeuwenoude manier van barbecuën. Bij Basale gaan we back to basic in stijl!

Het vrije gevoel van vuur stoken

Dat gevoel wordt vastgehouden bij Basale! Door de eeuwenoude slinger-barbecue te combineren met een luxe stookbak, en te verbeteren met  een ingenieus hijssysteem, is een ontwerp ontstaan dat stoken en koken subliem combineert.

Multifunctioneel

Het is een ontwerp waarbij de ambacht weer te vinden is in het product wat je er mee maakt. Barbecuë, Dutch Oven, stoofpot, soep, glühwein of gewoon stoken en gezelligheid? Jij bepaalt het.

Design

Ook wanneer je niet aan het barbecuën bent is de Basale een lust voor het oog; een ornament voor de tuin. Een uniek ontwerp, zorgvuldig gecreëerd door echte vaklui,

                  

 

Ectosymbiont

Elke dag sterven er 22 mensen in de VS omdat ze geen transplantorgaan konder krijgen. Vanwege de overeenkomsten tussen menselijke en plantenstructuren, onderzoekt Anngela Mathis het gebruik van plantenweefsel voor transplantaties in het menselijke lichaam?

De decellularistaie methode wast de plantencellen letterlijk uit, waardoor de structuur overblijft waarop menselijke cellen kunnne groeien. het gebruik van planten voor weefseltechniek is een goedkoop en beschikbaar alternatief, het garandeert een even verdeling van voeding en elimineert het probleem van transplantatieafwijzing. De eerste mens met een getransplanteerd plantweefsel, het gaat ons evolueren, de menselijke soort, als de Homo Ectosymbiont

Sheltersuit 4.0

De sheltersuit is een tot slaapzak te transformeren water- en winddichte jas die daklozen bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden. Iedere sheltersuit is uniek, omdat ze worden gemaakt van gedoneerde materialen van hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels zijn er meer dan twaalfhonderd exemplaeren uitgedeeld. Het smes snijdt bovendien aan twee kanten: ze worden vornamelijk gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, meestal asielzoekers met een verblijfsvergunning. Via sheltersuit intergreren zij in de Nerderlandse maatschappij.