Seks met robots?!

Ja je hoort het goed, seks met robots! Het bestaat wel degelijk, seks hebben met een robot en het is volgens mij de nieuwste en gekste trend van tegenwoordig. Aangezien ik een trendrapport aan het schrijven ben over virtual seks en relations, ben ik mij helemaal aan het verdiepen in de virtuele seks wereld. En geloof me, het is zeker de moeite waard. Tegenwoordig bestaan er al de gekste dingen zoals bijvoorbeeld seks met robots, of seks hebben met een virtuele reality bril. Matt Mcullen maakt levensechte (seks) poppen. Zijn pop is een skelet met gewrichten die in verschillende houdingen kan gezet worden. Zo’n pop heeft eigenlijk hetzelfde doel als een opblaaspop maar is een stuk duurder. De poppen zijn puur bedoeld als seksobject, maar sommige mensen hebben de neiging zich emotioneel verbonden te voelen.  In dit filmpje zie je een van de realdolls en de maker vertelt er ook iets meer over.

 

Volgens mij zijn seksrobots echt de toekomst, zeer veel mensen zijn heel eenzaam en hebben nood aan affectie. Seks met robots of robots die zeer realistisch lijken zijn daar een ideale oplossing voor. Er bestaan ook veel films over robots, al dan niet in de romantische sector. Een ideaal voorbeeld over gevoelens hebben voor een robot is de film Lars and the real girl. De film ex machina is ook een goed voorbeeld, in deze film wordt een jongen verliefd op een levensechte robot die super realistisch lijkt. Zeer interessante film, ze zijn zeker een aanrader om te kijken. Het onderwerp seks met robots is zeker de moeite om je een een keertje in te verdiepen, het is zeer innovatief en iets wat in de toekomst meer en meer gaat voorkomen, daar ben ik zeer zeker van.

(Dit is Ava, de robot van de film Ex Machina)

 

Mode & Kunst

Is mode kunst?

Is mode ook kunst? dat is een vraag die al lang de ronde doet in de wereld. Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in de twee onderwerpen. Mode en kunst beïnvloeden elkaar, inspireren elkaar en vinden elkaar steeds op. Mode is net als kunst een creatie van de maker. Mode is ook kunst, aangezien kunst niet echt een preciese defenitie heeft. Veel modeontwerpen halen bijvoorbeeld ook inspiratie uit vroegere kunstenaars. Kunst en mode hebben ook al een lange geschiedenis met elkaar achter de rug. vroeger werken al veel kunstenaars ook in de mode sector. Al van in het begin van de 20ste eeuw waren er duidelijke uitwisselingen tussen de twee. Coco Chanel en Picasso werkten bijvoorbeeld samen aan de kleding en het decor van Ballets Russes. De grenzen van mode en kunst zijn ook langzaam gaan vervagen, waardoor dat mode en kunst elkaar tegenwoordig niet alleen vanuit een esthetisch oogpunt inspireren.

Tegenwoordig blijkt beeldende kunst ook een grote inspiratie bron te zijn voor de mode industrie.

Tijden verschillen

In de avantgardistische kunststroming werd vaak gekozen voor een tweedimensionale aanpak. Een perfect voorbeeld daarvan is Gabriel Chanel haar little black dress. Andere modeontwerpers werden dan weer geïnspireerd door het surrealisme of de geometrische abstracte kunst. Een tijdje later rond de jaren 60, begonnen de grenzen weer meer en meer te vervagen.  Jongeren kregen een uitgesproken mening over zelfexpressie. vanaf ongeveer die periode zouden kunst en mode samen de visuele cultuur gaan bepalen. Mode trends kwamen meer en meer in gelijkenis met de hedendaagse kunst.

The art of fashion 

The art of fashion is een magazine dan gelanceerd is in 2016 door the financial times. Hun doel is een nieuwe vorm van modejournalistiek organiseren. Hun nieuwe modecreaties worden omschreven als kunststukken waarbij het maakproces centraal staat. Hieronder vind u een link naar de site van The art of Fashion waar ook meer uitleg staat over het magazine zelf

https://ig.ft.com/art-of-fashion/aw16/

Eigen mening 

Naar mijn mening is mode ook een kunstrichting opzicht. Het is ook iets wet door een creatief persoon bedacht is en tot realisatie wordt gebracht, en dat is zo goed als het zelfde principe als kunst. Ik ben al een tijdje thuis in de kunstwereld en ben daarom ook in bijna alles wat kunstzinnig is geïnteresseerd, mode dus ook. Mode is iets wat een persoon eigen maakt en  helemaal laat openbloeien.

 

 

 

 

Product Design

Kunsthumaniora 

In het middelbaar heb ik Product design gestudeerd, of beter gezegd industriële kunsten aan het Kunsthumaniora te Hasselt. Het was een heel interessante richting en zeer leerrijk, de school was ook echt een uitstekende school. Maar toch heb ik gekozen om dat niet verder te studeren omdat ik eens een heel andere richting wou uitgaan met mijn leven. Voor mijn eindwerk van Product design heb ik twee concepten gemaakt, ik heb mij gespecialiseerd in meubilair en ik heb een staan lamp en boekenrek gemaakt. Het was niet zo gemakkelijk om deze concepten tot in detail uit te werken maar het is uiteindelijk toch gelukt.

Boekenrek

Mijn boekenrek is een rek dat je moet ophangen tegen de muur en het bestaat uit een constructie van houten planken. op deze foto zie je het ontwerp van mijn boekenrek. Het is een decoratief maar ook praktisch boekenrek. De diameter van de kast is 140 cm. Je kan er allerlei voorwerpen in stockeren maar voornamelijk boeken, documenten, een laptop enzovoort. Ook heb ik een schaalmodel gemaakt van mijn boekenrek, maar niet op werkelijke grote, het schaalmodel is veel kleiner. Mijn schaalmodel heb ik in mijn kot opgehangen en gebruik ik nu als juwelenkastje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staan lamp

Mijn staan lamp heeft een beetje gelijkaardige aspecten als mijn boekenrek, er komen rechte lijnen en cirkels in voor. Het is een behoorlijk grote lamp, hij is 1m40 hoog. je kan het kopstuk draaien voor een bepaalde lichtinval.

Ook kan je de grote boog naar onder en boven verschuiven voor als je bijvoorbeeld een boek in je zetel wilt lezen, dan heb je beter licht. het voetstuk bestaat uit marmer en de buizen zijn zwarte aluminium. Net zoals mijn boekenrek is mijn staan lamp ook decoratief en praktisch.

Tot slot

Helaas heb ik niet echt iets verder gedaan met mijn concepten, zoals ze bijvoorbeeld laten realiseren in het echt. In mijn vrije tijd ben ik nog af en toe bezig met Design en ontwerpen, maar veel minder als vroeger, hoewel ik het kunstzinig bezig zijn af en toe toch wel mis.  Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Maar de richting idea & innovation management is natuurlijk ook een creatieve richting, maar creativiteit op een andere innoverende manier. Dus ik ben nog steeds creatief en een beetje kunstzinig bezig maar in een andere context.

 

 

Dutch Design week Eindhoven

Op vrijdag 27 oktober zijn wij ( de leerlingen van Idea & Innovation management ) naar de Dutch design week in Eindhoven gegaan. Het was een heel leerrijke ervaring. Verspreid over ongeveer 100 zo’n 100 locaties door de hele stad worden tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, debatten en festiviteiten gehouden.  Ik ben met een paar andere mensen van Idea & Innovation de stad Eindhoven ingetrokken om verschillende tentoonstellingen te gaan bezoeken. We zijn ook in de kunstschool van eindhoven gaan kijken, daar stonden de eindwerken van de studenten tentoongesteld. Er stonden zeer spectaculaire werken tussen, op de foto zie je er eentje van. Dit is een ontwerp om koppels dichter bij elkaar te brengen, het is een soort van stoel waar je je in kan verwikkelen samen met je partner. 

 

 

 

 

 

 

 

Ook zijn we een meer technologische tentoonstelling gaan bezoeken. Op deze tentoonstelling waren allerlei technische snufjes te zien. zo moest je bijvoorbeeld voor een scanner gaan staan en deze scanner kon precies meten hoe groot je was en welke bekende person even groot als jou is.  Er stond ook een robot waar me je kon dansen en een conversatie voeren. Op de foto zie je een projectie op de vloer, maar je kan niet zien waar de projectie vandaan komt.

De Dutch Design week in Eindhoven is zeker een aanrader om eens te doen, het is interessant, leerrijk,  je doet kennis op van zaken en maakt veel plezier.

kotlife

Het kot leven in Brussel is iets wat ik nu al niet meer wil opgeven. Dit is mijn eerste jaar dat ik op kot zit, en ik geniet er met volle teugen van. Ik heb heel veel geluk met mijn kot zelf en met mijn kotgenoten , iedereen is super sociaal en heel vriendelijk. Mijn kot is gelegen in de Vlaamsesteenweg 61 aan het Sint-Katellijne plein. In het begin had ik wel even schrik om op kot te gaan, veel mensen zijn vaak eenzaam als ze voor de eerste keer op kot gaan, maar daar heb ik tot nu toe nog helemaal geen last van gehad. We doen ook veel activiteiten samen op kot, zoals samen opstap gaan natuurlijk, of samen naar de kerstmarkt gaan. We eten ook heel vaak samen, en natuurlijk doen we ook af en toe een kot feestje. Aangezien we ook goede en voorbeeldige studenten zijn, studeren we soms ook samen. In de foto’s zie je een deel van mijn kotgenoten. Als je het mij vraagt, zeg nooit nee tegen op kot gaan!

 

Cassis

In de afgelopen zomer ben ik met drie vriendinnen naar het prachtige dorpje Cassis in zuid Frankrijk geweest. Cassis is echt een van de mooiste plaatsen waar ik ooit in mijn leven ben geweest. We zijn geland in Marseille en daarna hebben we rondgetrokken aan de kust van Zuid Frankrijk.  We hebben veel mooie momenten beleeft op onze reis.  Het dorpje is heel klein en ligt vlak aan de kust.  We zijn naar Cassis gegaan zonder een slaapplaats, toen wen in Cassis aankwamen zijn we naar het toeristencentrum gegaan en zij hebben ons geholpen met een slaapplaats te zoeken. we zijn uiteindelijk terecht gekomen in een klein huisje wat super goedkoop was en vlak aan de kust lag. we hebben dus super veel geluk gehad. Cassis is een echte aanrader voor jong en oud! 

HALLO! Hartelijk welkom op mijn blog. Mijn naam is Lana Lievezoons, ik ben een voornamelijke student in Brussel en ik studeer de richting Idea and Innovation management.  Ik ben ondertussen 18 jaar oud maar ik  heb gelukkig  nog een heel leuk, leerrijk en spannend  leven voor mij om te ontdekken. Op deze blog laat ik jullie mijn voornamelijke interesses en passies zien.

ENJOY!!!!