Glo up

“hard work will make people invite you to work for them the same way you work for yourself”

Brandon, Juv, Bedroom, ca. 2013
Midas, and IUMO (Juv&Mois) are the Martians
Midas, Juv, Mois, Mars 2017, La cuisine studio
Juv, Midas, Spaceship studio

Avontuur, avond uur, avondhaar, ochtenhaar

Schaerbeek
Mois, Juv
Katrien Taverniers home, Schaerbeek
Juv, Mois

Haar verandert bij ons net onderbroek, gelukkig verandert ons onderbroek niet net ons haar… of toch wel.

Elke jaar is mijn kapsel anders.
En elk jaar ben ik anders.

De 1e foto is een avondje uit.
3 feesten in 24h dagen.
We begonnen bij Ricci thuis zaterdag avond, vervolgens gingen we naar de Mirano rond 22h – middernacht, achteraf hadden we een houseparty tot 5h, toen gingen we naar huis… om ons om te kleden en de bus te pakken om 10h om naar Amsterdam te vertrekken om daar het EncoreFestival bij te wonen.

De 2e foto is bij een TV producente thuis. We kregen een tour in de VRT, en uitleg voor ons rubriek op Iedereen beroemd. Een week later zat ik voor het eerst in jaren op een paard, een maand later staakte ik, en nog een maand later bezocht ik voor het eerst een boekenbeurs.

Tussen deze periode heb ik mijn haar volledig geschoren, heb ik een mini-afro gehad, dan zwarte locks. Vervolgens kleurde ik mijn locks blond, daarna begon ik bandana’s te dragen en schoor ik een centimeter van mijn haren vooraan af. Ten Slotte kreeg ik mijn haar lang genoeg om staartjes te doen, dus ik loop nu rond met elastiekjes.

Hier ben ik nu met me haren in de war, klaar voor nog een nieuw kapsel, en een nieuw avontuur.

Day ones

12 years of friendship
Juv, Prs

Day 1s are not the people who are there since day 1. They’re the ones who’ll be there on the last day.

 

 

 

 

 

 

max, juv

Blood isn’t always blood. Sometimes blood is blood by choice.
Funny how we were friends before we noticed we’re related.

 

Juv, Bruno

 

Big family, not many members in Europe.
So us is all we have.

Mic

Mic check, 1 2, 1 2

“Look at you look at me
look at you looking at me
ready to scare me when I spit my verse
ready to make me choke in my words
though I only got love for you
you try to bring me down
this musicsh*t is what I do
one day you’ll give me the crown”

OTF

Mois, Chris, Juv, Faat.

OTF

QLF

ADF

3-lettercombinaties met dezelfde betekenis.

 

IUMO

IUMO

IuvmetaforMoses

Oviduis Metamorfosen

Dante la divina comedia

Penpal

 Met de Penpad hoopten de ontwerpers de oude brievenbussen te vervangen zodat de bejaarde mensen zich toch nog een weg konden banen in een wereld vol technologie. Ze schrijven een e-brief op een speciaal daarvoor gemaakte postkaart, plaatsen het in de brievenbus, die het leest en stuurt als whatsapp bericht naar degene voor wie het bestemd is.

Ik vond het initiatief zeer interessant, ookal ken ik zelf niet veel bejaarde mensen. Het is zeer goed uitgewerkt, en heel origineel. Oudere mensen hebben het er inderdaad zeer moeilijk meer met verandering. Ondanks dat er steeds meer bejaarde mensen hun weg kunnen banen met een smarthphone denk ik dat ze toch nog steeds veel liever een brief sturen.

 

Smurfit Kappa Design Challenge

Pas afgestudeerde studenten van het ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten kregen de opdracht de basismaterialen van het Smurfit Kappa (papier en karton) te onderzoeken. Het doel was om te komen tot nieuwe grensverleggende toepassingsmogelijkheden.

Ik vond het zeer interessant, want met de klas hadden wij toevallig tijdens de les Creativiteitstechnieken net zoiets moeten doen. We moesten nieuwe toepassingsmogelijkheden vinden voor bekende voorwerpen. Dit toont gewoon aan hoe ver creativiteit kan reiken.

De deelnemers waren:
Nine Parre, Robin Preusterink, Marlou Rutten, Maarten Strang, Carlijn Veurink.

Wiggel Kit

Een nieuw muziekinstrument dat geluidseffecten toevoegt aan je zang. Door je hand in een bepaalde richting te draaien of te bewegen voeg je het effect toe aan je stem die bij die specifieke beweging hoort. Hierdoor ben je altijd voorbereid voor optredens, en is het super makkelijk om de sound te creëren die je wil.

Het ving mijn aandacht op want ik zag een microfoon en 2 speakers wat mijn instincts als muziekant naar boven riep. Het is een super idee want niet elke plek waar je gaat optreden geeft de optie om effecten toe te voegen aan je stem. Dit biedt een oplossing aan alle artiesten die dit soort effecten gebruiken in hun liedjes, waardoor het live niet zoveel verschilt van wat je krijgt op mp3.

Dit is ontwikkelt door OWOW: