Cycling cinema and chill?

GEEN ZORGEN, guys. Cycling cinema wil niet zeggen dat je moet fietsen vooraleer je een film kan kijken. Fjoew! En het wordt nog beter…

In plaats van naar de bioscoop te gaan, kun je vanaf nu je eigen cinema in huis halen. Of ja, in de tuin halen. Het is namelijk een openluchtbioscoop die je de kans geeft om op jouw speciale locatie een film mee te pikken. Daarbij kan je het perfect verplaatsten door er mee te fietsen. I know, I lied. 

De werking is simpel. De houten balken aan de achterkant kunnen omhoog, om zo een ruimte voor je pc, tablet of gsm te maken. Geheime gangen dus…Spannnnend. Al dat electrische stuff wordt dan verbonden met de beemer die zich aan de voorkant bevindt. Zo zorgt het voor een extra nostalgische filmsfeer.

Natuurlijk  is er voor de  hongerige tieners ook een popcornmachine aanwezig. So, Cyling cinema and chill?

Ben je geen filmliefhebber? Neem dan even een kijkje op de site van de uitvinder genaamd Milan Tak , hij is zeker ook de moeite waard!

Feminism 101

Ik vond dit boek per toeval op een koude zaterdagnamiddag in Antwerpen. Na een degelijk aantal uren shoppen, kwam ik terecht in de gekende winkel the urban outfitters (onthoudt het goed, want je gaat er naartoe willen gaan). Het boek trok meteen mijn aandacht door de simpele, elegante cover. Toen ik de titel las, was ik meteen verkocht.

“Feminism 101” verder lezen

Xtra

De Dutch Design Week zou niet compleet zijn zonder haar goede sfeer. Daarom zijn hier enkele sfeerbeelden die voor mij dat tikkeltje extra bezorgde en de belevenis optimaal maakte. Je gaat je misschien afvragen van enkele foto’s wat ze daar doen, maar dat laat ik in het midden, dat is aan jou om in te vullen.

Fant-ASS-tic, right?
Ik? oh, stop it! *bloos emoji*
Hoedje af
De schaduw van het licht

The fear of failure

ken jij iemand die ooit iets succesvol heeft behaald zonder eerst te falen? 

Ik ook niet.

Het kunstwerk werd gemaakt door Doeke van Nuil. Eerder werkte hij altijd met zijn stylus op een doek, maar deze keer verliet hij zijn comfortzone en maakte gebruik van keramiek. Door te werken met dit materiaal, stelde hij zich kwetsbaar op en creëerde hij ruimte voor zowel teleurstelling als doorbraak. Dit was uiteraard niet toevallig.

“The fear of failure” verder lezen

Adore me

Neem een kijkje in de huidige ongekende verhalen. Is er een nieuwe subcultuur ontstaan? Worden we onzichtbaar voor ons online gedrag? Allemaal vragen waar Jella Lena Van Eck zich mee bezig houdt.

Iedereen op sociale media heeft zich wel eens anders voorgedaan dan dat het in het echte leven zo was. Geef maar toe, jij ook! Maar dat is nu eenmaal het ding online… Men streeft naar perfectie en voor minder gaat men niet. We gaan onze originele zelf veranderen om een persoon te zijn die veel mensen willen volgen of leuk vinden. Bestaan we enkel nog op het enige medium dat voor ons belangrijk is, namelijk onze gsm’s?

“Adore me” verder lezen

Felix

Wil jij ook soms jouw hoogtepunten van de dag delen of je hart luchten op een zware dag, maar is dit niet altijd vanzelfsprekend? Dan is Felix je nieuwe best vriend.

Iedereen heeft wel zijn goede en slechte dagen, maar niet iedereen heeft vrienden of familie om zich heen, waarbij men zijn gevoelens dagelijks kan uiten. Door de introductie van Felix komt hier misschien verandering in. FEEST!  Felix is een soort robot waar je aan kan draaien om je gevoelens weer te geven. Draai je naar links, dan wordt Felix droevig. Door naar rechts te draaien wordt hij dan weer blij.

De gegevens van jouw persoonlijke Felix zijn verbonden met een elektronisch toestel van een persoon naar keuze; een vriend, familielid, hulpverlener, buur, of noem maar op. Wanneer deze persoon de informatie ontvangt, weet hij of zij dus hoe het met je gaat. Perfect dus om je oma nog eens te bezoeken op een sombere dag, of om je broer te vragen wat hem vandaag zo gelukkig maakte.

Meer informatie over Felix

 

Aura

Het is niet altijd even makkelijk om je emoties te verwoorden of zichtbaar te maken. Maar door middel van Aura is hier een oplossing voor. 

Je zou denken dat de uitvinder zijn naam gestolen heeft, maar toch is dat niet het geval bij Nick Verstand. Wel is hij een kunstenaar die onderzoek doet naar menselijke perceptie en bewustzijn. Dit brengt hij het liefst over door middel van grootschalige installaties die inwerken op de ruimtelijke waarnemingen van beeld, licht en geluid. Door op die manier een hypnotische omgeving te creëren, wil Nick het gedrag van de mensen vervormen. Spooky!

Aura is daarom een audiovisuele installatie die jouw emoties omzet in een waarneembare, fysieke vorm. Met behulp van enkele draagbare biosensoren kunnen jouw hersengolven, hartslagvariatie en huidreactie geregistreerd worden. De gegevens worden geanalyseerd en vervolgens omgezet in de vorm van een lichtstraal. De verschillende emoties worden zo zichtbaar voor iedereen. De kleuren van het licht zijn daarbij afhankelijk van de gevoelens die je op dat moment ervaart. Aan de hand van de simulator kan men mee volgen welke dit zijn.

Simulator van Aura

Het volgend filmpje toont duidelijk de sfeer rond Aura en geeft een mooi geheel beeld van de werking en ervaring.