Inhoud van mijn blog

In deze blog vind je voornamelijk artikels terug omtrend mode, kunst en leuke plekjes die ik ten sterkste aanraad. Deel je ook deze interesse als ik, dan scroll je best maar snel verder.

Over mezelf

Mijn naam is Lucas Stoffe en ik studeer Idea & Innovation Management. Mijn hobby’s zijn zwemmen en chillen met mijn vrienden. Ik ben zeer geboeid door mode en kunst. Iets anders dat ik heel veel apprecieer is wandelen en kwijtlopen in een stad. Op deze manier kom ik op random plekken terecht, waar vaak het meest en het leukst te zien is. Eén van mijn levensdoelen is de wereld rondreizen om zo veel mogelijk variatie te kunnen zien en beleven. Deel je dezelfde interesses als ik: abonneer je dan en reis met me mee!

Mooi vandalisme

Ursuline te Brussel

Brussel staat bekend voor zijn variatie en joie de vivre. Dit zorgt voor een aangename sfeer om in te leven. Maar, dit zorgt ook voor randomness. Dit is een mooi voorbeeld van. Op halloweenavond ging ik uit met een vriend. Het feestje nam plaats in Bazaar, in de Marollen. Na een leuke en heftige avond gingen we terug naar huis. Omdat het al 4 u ’s ochtends was, hadden we geen andere optie, dan naar huis te stappen. Onderweg naar huis, ter hoogte van het Sint Jans Bergmans college, kwamen we dit tegen. Ik bleef 5 minuten staan, omdat ik niet begreep hou iemand dit had kunnen doen. Het lag gewoon op de grond. Mijn verbazing kwam misschien dor het te veel aan alcohol in mijn bloed, dat weet ik niet. Maar, ik sta nog steeds versteld van dit. Het is toch gek dat een random persoon waarschijnlijk deze barrière heeft verbrand met ik weet niet wat voor toestel, zodat het tot deze vorm smolt. En dit allemaal in een Brusselse straat. GEWOON GEWELDIG!

gezellig café

Vleurgatsesteenweg 176, 1000 Brussel

Brussel is een geweldige stad met veel verborgen schoonheden en geheimen. Dit restaurant is er één van. Er heerst er een gezellige en familiale sfeer en je kan er heerlijk eten. Een perfecte tijd om je te verdwalen in je eigen gedachten en te genieten van het moment.

Tijdens het weekend had ik een wedstrijd. Na de wedstrijd gaf ik mijn zwemzak mee aan mijn neef, omdat ik ’s avonds moest gaan werken. De week erop moest ik natuurlijk mijn zak terughebben, want mijn wedstrijdpak zat er nog steeds in. Gelukkig ging ik die week studeren in de bibliotheek van de VUB. Ik zeg gelukkig, omdat mijn neef in Elsene woont. Het was dus heel gemakkelijk, met de tram, om tot bij hem thuis te gaan. Dit dee ik dan, samen met vrienden en pikte mijn zak op. Nadat ik mijn zak terug had, begon mijn maag en die van mijn vrienden wat te grommen. Onderweg terug naar de tram, kwamen we toevallig dit restaurant tegen. We gingen binnen zitten in de open plek en bestelden iets te eten. Het was een heel gezellig en familiaal moment. Ik raad dit restaurant ten sterkste aan. Het vlees is daar bovendien heel vers. De naam van dit rastaurant is: La Pouletterie en Ville

glow in the dark mode

Brussels Fashion Days

Mode is één van mijn passies. Daarom ging ik ook naar de Brussel Fashion Days. Daar zag ik enorm veel innoverende manieren om kleren te maken. Deze expositie is zeker eentje die me het meest is achter gebleven. Doordat deze expositie in het donker moest zijn, stond deze stand in een hoekje. Dit vond ik heel leuk, want hierdoor was er weinig volk. De meeste mensen wisten waarschijnlijk niet dat deze tentoonstelling er was. Ik hou ervan om rond te wandelen en te verdwalen. Dit deed ik dan ook binnen de Brussel Fashion Days. Zo kwam ik toevallig op deze tentoonstelling. Er zat daar een mevrouw een kleine stoel die zich wat verveelde. Toen ze zag dat er iemand was die kwam kijken naar haar tentoonstelling, sprong ze onmiddellijk recht en richtte zich naar mij. Ik vroeg haar dan om uitleg over haar werk. Het werk werd eigenlijk gemaakt door verschillende mensen uit Atelier Lannaux. Ze wilden de mode van de toekomst maken, of allesinds hoe zij het zien. Door een mengeling van asiatische kleren, star wars, wit en black lights kwamen ze op dit resultaat. Ik had een heel leuke en interessante gesprek met de vrouw en sta nog steeds versteld voor dit werk.

thermische ik

Phillips museum te Eindhoven

Dit beeld kreeg ik te zien in het Phillips museum in Eindhoven tijdens deDDW. Het is heel toevallig en random dat ik dit te zien kreeg. Ik verdwaalde samen met vrienden in Eindhoven en gingen overal binnen waar we binnen konden met het Dutch Design Week armbandje. Zo kwamen we ook in het Phillips museum, waar we eigenlijk vrij snel doorgingen. Ik vond het vrij saai, want alles ging over de evolutie van Phillips. Dit kon volgens mij zeer interessant zijn, maar niet na een hele dag rondstappen in Eindhoven. Na het museum was er een grote zaal, waar je kon spelen met dingen van Phillips. We kunnen het een beetje een speelruimte noemen voor geeks. We probeerden er VR brillen en interageerden met mensen rondom de wereld. Daar stond ook dit scherm. Op dit scherm speelde de beelden die een infrarood camera opnam. Het was zeker een fot waard. Ik kwam hier over mezelf te weten dat ik eigenlijk misschien toch een geek ben.

Breng wat kleur in je leven

Dutch Design Week 2017

Een kleurrijk en eigenaardig huis in het midden van een pleintje in Eindhoven tijden de Dutch Design Week. Na het zoveel bezoeken; gingen mijn vrienden en ik een beetje de stad in. Ik was nog nooit in Eindhoven geweest en was er dus ook naar benieuwd. Ik wou graag zien hoe het eruit zag en wat er allemaal te doen valt. Toen we door de commerçanten stapten, zagen we in de verte een gekleurde muur. Onze curiositeit was onmiddellijk geprikkeld. We moesten weten wat het was. We gingen er onmiddellijk naartoe en zagen dan dat het geen muur was. Het was, zoals we zien op de foto, een huis of allesinds het interieur ervan. We gingen in de file staan en hebben 5 minuten gewacht om binnen te gaan. We hebben de opportuniteit gekregen om rond te lopen binnen het huis. Het was heel leuk en eigenlijk ook super gek! Het enige dat ik spijtig vond aan deze tentoonstelling, was dat we niet helemaal tot boven mochten gaan. Sommige zones waren ook afgebakend en dus enkel als decoratie. Maar, globaal gezien, was het wel een leuke en gekke experiance.