Zet je op een blik

Hey peeps!

Ja ja hier ben ik dan weer. Deze keer met mijn laatste berichtje over de Dutch Design Week 2017. Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben en alles even tof, origineel en innovatief vonden als mij.

Dit laatste bericht gaat over de paperthin van Lauren Leerdam.
Hij experimenteerde met nieuwe mogelijkheden voor de productie achter de metalen blikken. Hij kwam tot een stoel gemaakt uit blik en zoals je op onderstaande foto kan zien zijn ze heel leuk in verschillende kleurtjes te schilderen.

kruk uit bluk
blikken kruk

Zijn paperthin stool demonstreert  hoe makkelijk technieken een zwak product in een functioneel meubelstuk kunnen omzetten. Dit gebeurd in twee eenvoudige stappen. Eerst wordt het stalenblad in de juiste sterke geometrische vorm gerold. De nieuwe vorm wordt gevormd door de combinatie van een oude en nieuwe techniekn die nog steeds de essentie van het klassieke blik overhoudt.

Waarom ik dit eigenlijk zo tof vond is omdat het materiaal een nieuw leven krijgt. Daarnaast vind ik dat het er ook gewoon super leuk uitziet voor in je huis te zetten. Het is niet alleen mooie decoratie maar kan ook nog eens nuttig gebruikt worden.

Zou je het ook graag in huis hebben?
www.llatelier.com
info@llatelier.com

Tot snel!

Groetjes, E

Tijd voor een dutje

Hey peeps!

Net zoals mijn vorig berichtje over DDW17 is ook deze een oplossing voor een huidig probleem. Je kan wel merken dat ik het leuk vind als mensen er iets aan proberen doen.

Het probleem waar Iris Muriël Van Houten zich op gebasseerd heeft is als volgt. We leven in een zeer hectische samenleving. Volgens CBS worstelt een op de zeven werknemers met burn-out symtomen. Daarom wou Iris Muriël Van Houten iets creeëren dat mensen een moment van rust biedt tijdens hun dag.

comfort
Piece of comfort

Ze maakte een wegvouwbaar dagbed, zodat werknemers een power nap kunnen nemen in een kleine bureau ruimte. Dit piece of comfort  is rustgevend en plaats besparend.

Onderzoek toont ons dat slaap de beste manier is om te relaxen. Ons biologisch ritme laat ons in het algemeen slaperig voelen in de namiddag. De bloeddruk daalt en zorgt dat we ons moe voelen. Dit is een natuurlijk proces en het is heel gezond om een dutje te doen tijdens deze periode. Onderzoek van NASA toont aan dat een dutje van twintig minuten jouw alertheid verhoogt met 54% en prestatievermogen met 34%.

Nadat ik dit las leek het mij best een goed idee voor bedrijven om dit allemaal te installeren. Als er met een juiste manier mee wordt omgegaan zou dit wel eens kunnen werken. Het is wel zeer belangrijk dat er dus geen misbruik van gemaakt wordt. Dit kan wel eens de reden zijn waarom dit project niet aanslaat, ondanks dat het een burn-out zou kunnen verwijden.

Een mooie quote die hier bij past. Don’t let the daily stresses rule our lives. Let’s listen to our biological clock and incorporate a power nap in our daily routine.

Lijkt het jou wat?
www.irismuriel.com
info@irismuriel.com

Tot snel!

Veel liefs, E

 

Mijn fiets staat al in het rekje

Hey peeps!

Het project dat ik graag met jullie wil delen van dutch design week kreeg een award. Zelf vond ik het heel goed gevonden en denk ik dat we het binnen een jaar misschien wel eens in het straadbeeld kunnen tegen komen.

Milou Bergs maakte de Align. Dit is een fietsenrek dat in de grond verdwijnt wanneer het niet gebruikt wordt. Op deze manier neemt het geen ruimte in wanneer het niet gebruikt wordt.

Fietsenrek
Fietsenrek verwerkt in de grond

Miloe Bergs basseert zich voor dit project op een probleem dat we vandaag vaak tegen komen in de stad. We kampen met een plaats tekort. Fietsenrekken nemen veel plaats in, maar ook de parkings voor de auto’s. Daarom besloot ze een fietsenrek te maken dat enkel te voorschijn komt wanneer je het nodig hebt.

Het werkt als volgt. Het voorwiel gaat naar beneden, terwijl er een rekje omhoog komt om het achterwiel vast te houden.
Deze flexibiliteit zorgt dat publieke plaatsen opnieuw open zijn en plaats maken voor evenementen, markten en het dagelijks leven.

Ik vind het slim bedacht van Miloe Bergs en het is heel leuk dat ze te werk is gegaan met problemen die zich momenteel voordoen.

Als jij dit ook interessant vind dan kan je altijd een kijkje nemen op haar website: www.miloubergs.com
Of een mailtje sturen: miloubergs@gmail.com

Liefs, E

The fit gang at Fibo17

Hey peeps!

Deze keer breng ik jullie fitness nieuws.

Misschien kennen sommigen onder jullie Fibo wel al. Dit is een fitness beurs dat elk jaar plaats vind in de maand April in Duitsland, Keulen. Het is dé gelegenheid om jou favoriete fitnesser in het echt te ontmoeten en alle standjes van fitnessmerken te bezoeken. Uiteraard kan je er ook alle nieuwe toestellen vinden en uitproberen. Maar dit deel van de beurs is vooral voor de bedrijven.

Fibo 2017
Body engineers: Tavi Castro en Savannah Prez

Binnenkort ga ik mijn ticket bestellen voor Fibo 2018. Ik heb er al super veel zin in en hopelijk heb ik sommigen van jullie kunnen overtuigen om ook te komen. Natuurlijk heb ik mijn eerste Fibo ervaring ook te danken aan al mijn lieve (mannelijke ;)) fitness vriendjes.
Na je bezoek aan Fibo heb je heel veel motivatie om er nog harder tegen aan te gaan in de fitness maar natuurlijk is de steun van de mensen rondom je ook heel belangrijk. Ik wil jullie dan ook de tip meegeven om jullie te omringen met mensen die jou steunen en positieve energie met zich meedragen.

fitness
Met de vrienden op Fibo17

Ben jij al naar Fibo geweest, laat dan zeker een berichtje na over jou fibo experience!

Tot snel!

Veel liefs, E

 

Brum is de nieuwe rum

Hey peeps!

Hier ben ik dan weer met wat nieuws van DDW17. Deze vind ik zelf echt heel leuk en iedereen onder jullie die graag rum drinkt zal het ook leuk vinden.

Bram bedacht onderstaande concept, dat het mogelijk maakt je eigen rum te laten fermenteren op hout in jou eigen huis. Op deze manier betrekt hij de consument in het productieproces.

Rum
Brum: rum van Bram

Fermenteren is een heel belangrijk proces bij rum en whiskey. Doordat de drank ouder wordt in eiken vaten krijgt ze meer kwaliteit. Doordat sommige van de meest vluchtige stoffen door het hout verdampen, wordt de smaak meer afgerond, met minder verbranding.

Bram brengt dit proces tot in onze woonkamer. Hij vervangt een stuk van de glazen fles door een houten plankje, dat de smaak bevorderd. Vervolgens wordt de rum in de fles gegoten en wordt het houten plankje gebruikt om de rum te fermenteren.

Het zou de ervaring verrijken als je kan zien , ruiken en proeven hoe jou drank zich ontwikkelt over tijd.

Slim bedacht van Bram! Dit was zijn afstudeer project en was te bezichtigen in de Witte Dame in Eindhoven.

Er waren uiteraard nog veel meer leuke afstudeer projecten. Neem snel nog eens een kijkje op mijn blog voor weer iets nieuws.

Veel liefs, E

Give it a 2nd purse life

Hey peeps!

Vorige maand bezocht ik de Dutch Design Week in Eindhoven.
Super interessant!
Jammer genoeg ben ik maar een dagje geweest, wat veel te kort was om alles te kunnen zien. Je vindt er echt alle trends! Eentje waar veel mensen vandaag de dag mee bezig zijn is recyclage.
Hoe leuk is het om iets nieuw te kunnen maken met oud materiaal?!

Zo zag ik bijvoorbeeld cocktail purses gemaakt uit vloer PVC door Ania Kanicka

PVC purses design-perron
Vloer PVC
collectie purses PVC
Collectie cocktail purses uit vloer PVC

Deze leuke tasjes bestaan in drie kleuren die corresponderen naar een band met de natuur: hout, steen en steenkool.

Ik vond ze in het Design Perron: https://www.designperron.nl/

Natuurlijk heb ik nog veel meer leuke dingen gezien op DDW.
Hou dus zeker mijn blog in de gaten want binnenkort post ik weer!

Veel liefs, E

 

Hallo wereld.

Welkom op de WordPress server van EhB MMM.

Dit is je eerste bericht. Je kan het bericht bewerken of verwijderen.