Wearables as a fashion statement!

Wanneer je denkt aan de term wearables wordt dit bij de meeste mensen geassocieerd met een dure Apple Watch, of bijvoorbeeld een Fitbit. In de meeste gevallen is dit een soort van sportief horloge met een klein schermpje. Tegenwoordig vinden we het steeds belangrijker en leuker om onze eigen data te meten, dit gaat van het meten van je aantal stappen per dag, tot het meten van je hartslag, bloeddruk, en temperatuur. Een wearable staat in connectie met je smartphone, waardoor je waar en wanneer je maar wil toegang krijgt tot al je persoonlijke gegevens. Sinds 2015 worden wearables massaal geproduceerd door Fitbit, Apple, Samsung… etc. De populariteit van deze gadgets zorgt ervoor dat zelfs verzekeringsmaatschappijen toegang vragen tot deze gegevens.

Een wearable ziet er vrij sportief uit, is vaak opvallend en staat soms wel eens minder charmant met een fancy kleedje. Voor mensen die niet graag geassocieerd worden met technologie maar eerder van een klassieke look houden zijn wearables minder toegankelijk, tot nu toe dan toch!

Bedrijven zoals Ringley en Misfit zijn bezig met het experimenteren rond wearables zonder scherm. Op de onderstaande foto kan je zien hoe zo’n wearable er uit kan zien.

The Swarovski Shine is a little tech and a lot jewelry. ALEX WASHBURN/WIRED

De wearable zou er uitzien als een stijlvolle armband, die niet veel weg heeft van een dagdagelijkse Fitbit of Apple Watch.

Mijn eigen interpretatie van dit artikel

Uit dit artikel lijd ik af dat mensen steeds meer terug willen naar een wereld die minder opvallend geleid wordt door visuele technologie. Toch vinden we het belangrijk dat we nog steeds de voordelen en het gebruiksgemak van deze technologische snufjes behouden. Zullen binnenkort al onze Iot (internet of things) toepassingen bevatten? Of zal een jeans broek, een jeans broek blijven?