Brum – Bram’s Rum

Brum is de uitvinding van Bram van Oostenbruggen. Het concept is erg simpel maar erg efficiënt. Dranken zoals rum en whisky worden rijker aan kwaliteit als je ze over tijd laat rijpen in een vat. Natuurlijk niet iedereen heeft een vat of ton bij de hand en niet iedereen heeft een kelder. Bram zijn oplossing hiervoor is erg simpel, hij vervangt een deel van de fles met een sterk houten paneel. Hierdoor verbetert de kwaliteit in smaak gewoon in je woonkamer. Daarbij kan je zien, ruiken en proeven hoe je drank verbeterd over tijd.

Mijn recente vondsten

Sinds recent, een paar weken geleden ongeveer, kom ik met de wintertijden meer en meer op late uren buiten (kerstmarkt, op warme resto gaan, …). En bij die wandelingen naar die plaatsen heb ik al meerdere keren van die kleine projecties of lichtkunstwerken gevonden. Op plaatsen waar volgens mij helemaal niet ooit zou kijken. Dit vind ik best interessant, want het doet me mezelf afvragen hoeveel mensen van dit kunstwerkje weten. Hieronder zijn 3 afbeeldingen, 2 ervan projecties die je enkel in het donker afgebeeld kan zien op de bovenhoek van huizen. En ook nog een derde foto van verlichte ringen, ver in een smal straatje bij de oude omwalling.

1-2L

Iedereen kan wel een ketting er weer op zetten, maar wat als je letterlijk elk onderdeel van je fiets kan repareren? Daarvoor is er 1-2L, gecreëerd door Nuya Lindlar. Alle onderdelen van deze fiets zijn geconnecteerd met hetzelfde schroevensysteem. Daardoor kan je alles uit elkaar en in elkaar steken met eenzelfde gereedschap. Vaarwel reparatiekosten! Dit was waarschijnlijk 1 van de meest innovatieve en handigste dingen die ik op de DDW heb gezien!

Printstrument

Zoals de naam suggereert, zijn deze objecten allemaal 3D-geprint. Waar op zich niks speciaal aan is, maar door bepaalde objecten samen te combineren kan je allerlei instrumenten maken. 25 verschillende modules zorgen ervoor dat het kind niet van jonge leeftijd geforceerd wordt om 1 bepaald instrument te leren, maar juist alle vrijheid en creativiteit heeft om instrumenten/geluiden te kiezen die hem het meest interesseren. Dit concept is gecreëerd door Kristaps Polïtis.

Changing Perspectives

Dit lijkt misschien op een heel moderne versie van het masker van een Pestdokter, maar dat is het absoluut niet. Deze helm gecreëerd door Armands Vecvanags veranderd je hele uitkijk op de wereld. Op het eerste zicht denk je dat er niets veranderd, tot je naar mensen rondom je kijkt. Hun gezichten zijn namelijk vervormd, wat niet erg gek klinkt maar een enorm raar effect veroorzaakt in je brein en je zelfs een beetje angst aanjaagt. Welk effect zouden maskers zoals deze wel niet kunnen hebben op de maatschappij?