VR Chirurgie

Gezondheidszorg is een van de grootste gebruikers van virtual reality, die de operatie simulatie, fobie behandeling, robotchirurgie en vaardigheidstrainingen omvat. Eén van de voordelen van deze technologie is dat het mogelijk gezondheidswerkers nieuwe vaardigheden leren in een veilige omgeving.  Daarnaast, niet onbelangrijk, kan dit zonder dat er gevaar is voor de patiënt.

Dit interesseerde me enorm hard aangezien ik het heel mooi vind hoe technologische innovaties heel effectief worden samengebracht. Het maakt de operaties efficiënter,  maar vooral ook veel veiliger.

 

Innovatieve fietsenstalling

In de toekomst gaan er meer en meer mensen naar de stad trekken om er te wonen. Dit gaat een grote invloed uit oefenen op de mobiliteit.

En toch is het probleem van de fietsen in de steden nu al een probleem. Ik heb het probleem zelf al vaker ondervonden in Leuven. Er is te weinig plaats om je fiets veilig te stallen. Het gevolg hiervan is fietsen die worden gestolen, vernield door vandalen of door de stad zelf opgehaald omdat ze ‘het verkeer hinderen’.

De reden dat ik persoonlijk door dit project werd aangetrokken is omdat ik hier zelf al ‘slachtoffer’ van ben geweest. En met dit project dit zo goed als helemaal wordt opgelost.

Algen maken

Dit is een project om algen te laten groeien en er bio-brandstof van te maken. De project leiders vroegen de bezoekers of ze wouden blazen in deze ‘pennen’ zodat er zuurstof naar de algen ging en deze sneller zouden groeien. Men kon zelf kiezen voor hoelang.

Na afloop kon je een gratis algen cocktail consumeren, deze was heel lekker.

Ik vind dit een mooi project omdat je met een kleine moeite effectief kunt bijdragen aan de natuur.

Innovatie in de landbouw

Met deze innovatieve landbouw toestellen wordt het leven voor landbouwers iets makkelijker. Met deze kleine aanpassingen aan de standaard materialen, worden de toestellen multifunctioneel. Waardoor ze efficiënter te werk kunnen gaan in hun velden.

Het zijn hele mooie toestellen, die de landbouwers zullen bijstaan tijdens hun werk.

Plastival

Dit is een zeer creatieve manier van hoe omgaan met afval, meer bepaald plastiek. Het is een mooi initiatief zodat de mensen inzien dat afval niet nutteloos is, maar er effectief iets mee kan worden gemaakt.

Er worden centjes, petjes, sleutelhangers en noem maar op mee gemaakt. Ik vind dit een mooi initiatief omdat de ecologie en de natuur me zeer nauw aan het hart liggen.

Over mezelf

Hallo, en welkom op mijn blog.

Deze berichten gaan voornamelijk over de Dutch Design Week in Eindhoven.

Ikzelf vond deze innovatie-beurs enorm interessant en leerrijk, omdat de beurs ten eerste zeer spectaculair is en ten tweede een bijna alle onderwerpen aan bod kwamen.

Nu echt over mezelf mijn naam is William Walravens, had je waarschijnlijk al kunnen lezen, ik ben een 19 jarige student Idea & Innovation management.