Aura

Aura werd gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week van vorige maand, van 21 tot 29 oktober 2017 in Eindhoven, als onderdeel van een tentoonstelling genaamd We Know How You Feel.

Gecureerd door VPRO Medialab, onderzocht de tentoonstelling hoe draagbare technologie een rol kan spelen bij het maken en consumeren van media.

Andere installaties op de Dutch Design Week omvatten een motor-aangedreven naald die elke keer dat iemand een suïcidale tweet schreef, wegschrok met een blok koolstof en een thermochroom tapijt dat van kleur verandert in reactie op wifi-signalen.

in het zaal waar het gevestigd is was het heel calm. De gebruikers leken ook heel relax maar toch zach je via de kleuren verandering dat ze veel van emoties veranderde.

A Muse a day

Kunstenaar Rem van den Bosch zocht naar de hedendaagse muze in 365 naakte portretten. Elke dag van 2015 fotografeerde hij een andere inspirerende vrouw. Het zoeken is echter nog niet voorbij!

 

Sinds de klassieke oudheid kennen we de muze als inspiratiebron. Voor een lange tijd is ze vooral beschouwd als een passief onderwerp dat de kunstenaar inspireert tot het maken van werk. Rem van den Bosch keert in zijn foto’s terug naar de oorspronkelijke relatie: de kunstenaar die bij de muze aandringt om haar eigen verhaal te vertellen. Hij ging in 365 naaktportretten op zoek naar de hedendaagse muze. In 2015 fotografeerde hij elke dag een andere inspirerende vrouw. Sterk of kwetsbaar, levendig of verlegen: Van den Bosch wil de realiteit van de hedendaagse muze vastleggen. Het maakt niet uit of ze een ballerina in Amsterdam is, een ontwerper in Eindhoven of een grootmoeder in Groningen: hij vraagt ​​haar zichzelf bloot te geven in haar eigen omgeving, zonder glamour, zodat de echte gevoelens de kans krijgen om door te komen.

Petit Pli

Opgericht door Ryan Mario Yasin in 2017 in Londen, werd Petit Pli gelanceerd om de saaie en slecht passende kinderkleding op de markt aan te pakken; in het bijzonder voor Ronja & Viggo, zijn nicht en neef. Het keerpunt kwam toen Ryan eindelijk een kledingstuk vond dat hij leuk vond voor Viggo, maar tegen de tijd dat hij naar Denemarken reisde om het cadeau te geven, was het al ontgroeid. Opgeleid als luchtvaartingenieur en gespecialiseerd in implementeerbare structuren, besloot Ryan dat hij de oplossing voor slecht passende kinderkleding zou vinden. Petit Pli streeft ernaar om de meest geavanceerde technische kinderkleding ter wereld te maken.

DDW petit pli

hotel you can reconfigure

De Nederlandse studio MVRDV heeft een kleurrijk, futuristisch hotel gebouwd, bestaande uit negen kamers die in verschillende configuraties kunnen worden verplaatst. Op de beurs in Eindhoven voor Dutch Design Week 2017, (W) is ego een concept voor accommodatie dat zich kan aanpassen aan de verschillende behoeften van toekomstige bewoners – of het nu gaat om gezinnen, studenten of vluchtelingen.
Elke kleurrijke kamer is ontworpen voor een andere bewoner. Ze omvatten een levendige paarse ruimte met planken, een zuurgroen gedeelte met ladders en hangmatten, een warmroze suite met meerdere niveaus en een lichtgele zolderruimte.