Een blik op DDW 17

Op 27 oktober 2017 bezocht ik de Dutch Design Week in Eindhoven. Mijn dag zat boordevol overweldigende indrukken waar ik enkele dagen de tijd voor nodig had om deze te verwerken. Ik ging op stap met mijn fototoestel en fotografeerde de belangrijkste bezienswaardigheden om deze met jullie te kunnen delen. Ik was één dag op stap en dit was natuurlijk veel te kort om alles te kunnen zien. Ik deel dus enkele hoogtepunten en als het je interesseert zoek dan zeker verder, want er was nog veel meer dat de moeite waard. Wees klaar om samen met mij op pad te gaan…

 

 

 

 

(Z)onder het water

In deze ruimte werd ik door middel van geluid, licht en wind in een andere wereld gezogen. Ik ging er door ontspannen, maar tegelijk was ik ook zeer erg onder de indruk van wat deze drie dingen allemaal konden doen met mij. Het voelt een beetje alsof je onder water bent, terwijl er niet eens water aanwezig is. Je weet niet goed waar je in terecht komt maar na enkele minuten heb je door wat voor invloed het op je heeft. Ik wilde de ruimte niet verlaten, omdat het zo een leuk effect op me had. Als ik nu gestrest ben wens ik altijd dat ik deze ruimte in mijn huis zou bezitten. Gewoon om af en toe te kunnen ontspannen en te kunnen nadenken. Je hoofd leeg maken, geen betere plaats om dat te doen dan deze ruimte. Ik liep hier per ongeluk binnen en dat was een zeer leuke verrassing.

Photo made by myself

http://www.tiagosadacosta.eu/

Metronomis Customization

Deze prachtige straatlantaarn is uit gevonden door ontwerpers van Philips Design.Het werd gemaakt door het glas binnenin te laseren. Het lijkt wel of de tekening zweeft in de lamp. Op mij had dit een zeer rustgevend effect, ik werd er blij van en ik zou deze kleine attentie in de stad heel erg accepteren. Er wordt heel wat nagedacht over de nieuwe stad. Als het aan mij lag heeft mijn droom stad allemaal van deze straatlantarens en veranderen de tekeningen mee met het seizoen of de gebeurtenissen in de stad. Het zijn de kleine details die mensen laten glimlachen en zo een kleine attentie kunnen we in ons landje wel gebruiken. Dus de partij die deze straatlantaarns belooft , krijgt mijn stem bij de volgende verkiezingen.

https://www.phillips.com

Circular Clockworks

Dit lijken op het eerste zicht gewone, stijlvolle horloges maar dat zijn ze niet. Begrijp me niet verkeerd ze zijn stijlvol maar helemaal niet gewoontjes. De horloges zijn zeer licht en gemaakt van gerecycleerd leder. Je kan ze uit elkaar halen en je eigen kleuren kiezen. Binnen wordt er ook geen metaal gebruikt wat zeer uniek is. Het is een duurzaam en mooi horloge. Deze ontwerpers hebben volgens mij de boodschap helemaal begrepen. Ik ben persoonlijk geen fan van dure accessoires, maar dit is eentje waar ik wel bereidt voor zou zijn om  meer voor te betalen.  Ik ben blij zo van deze projecten te vinden, omdat het me hoop geeft voor de toekomst. Als we allemaal onze koppen bij één steken raken we er wel en kunnen we voor elk probleem een oplossing vinden. Dus laten we allemaal onze kennis verzamelen en dit voorbeeld volgen.

http://www.circularclockworks.com/

Ecopixel

Dit sprong me direct in het oog, ik vind het persoonlijk super mooi. En toen ik er meer over ontdekte werd het zelfs nog mooier. Alle meubels werden gemaakt door plastiek te recycleren. Het is voor mij design met  betekenis en daar ben ik enorme fan van. De vorm, de kleur, de structuur,… het is volledig mijn ding en ik zou er later zeer graag een deeltje van willen bezitten. Als ik er naar kijk zie ik mijn hele droomhuis voor ogen met enkele van deze stukken in. Mijn huis zie ik zeer ruim met veel lichtinval en dit zou er prachtig in staan.  Ik moet enkel nog mijn toekomstige man overtuigen en als dat is gebeurd zet ik het op mijn verlanglijstje.

http://www.ecopixel.eu/about-eco.html

Aura by studio Nick Verstand

Photo made by myself

Het meest indrukwekkende van DDW was naar mijn mening deze ruimte van Nick Verstand. Niet alleen is deze creatie van Nick Verstand zeer spectaculair, er zit ook een betekenis achter. De persoon in kwestie zal voor 20 minuten volledig gescreend worden op vlak van gevoelens. Het is een beetje te vergelijken met de gevoelens ring die wij als kinderen allemaal droegen, maar dan heel wat indrukwekkender. De kleur van het licht duidt op het gevoel dat je voelt. Door sensoren aan de vingers en rond het hoofd kan men erachter komen wat men voelt op een bepaald moment. Ik stond er met mijn mond open naar te kijken en was helemaal onder de indruk. De technologie die er achter zit is zeer indrukwekkend gemaakt en alleen al dat is voor mij een super uitvinding. Maar de manier waarop het voorgesteld wordt is eens zo adembenemend. Het ziet er zo mooi uit dat de achterliggende bedoeling op het eerste moment niet van belang is.

http://www.nickverstand.com/

 

Felix

Felix is een hebbedingetje  voor oudere mensen die vereenzamen, hij vraagt dagelijks aan zijn eigenaar hoe gelukkig hij/zij zich voelt. Door aan Felix te draaien kan hij van zeer gelukkig tot erg verdrietig veranderen. Zo wordt de persoon zelf bewust van hoe hij/ zij zich voelt, maar ook worden deze gegevens doorgestuurd naar belanghebbende. Dus wanneer je oma/opa alleen woont kan je hen een Felix cadeau geven. Zij laten Felix elke ochtend weten hoe zij zich voelen door aan hem te draaien. Dit wordt naar jouw gsm doorgestuurd en zo weet jij of ze nood hebben aan een bezoekje van hun kleinkind. Zo worden zij terug gelukkig en moet jij jou geen zorgen meer maken.  Een echte win-win situatie als je het mij vraagt. En ik zou dit echt in huis halen voor mijn oma en opa. Ik denk dat het een echte meerwaarde zou kunnen zijn voor mijn familie en dat ik mijn oma en opa gericht bezoekjes zou kunnen brengen. Zo hebben zij mensen rondom hun op de momenten dat zij het het meest nodig hebben. Ik denk wel dat ze er misbruik van zouden durven maken en dat ze iets vaker een ongelukkige Felix zouden doorsturen voor een bezoekje.

http://www.happybots.nl/

Oh wonder

Dit filmpje wilde ik even met jullie delen, omdat het voor mij zeer inspirerend is. Ik ben al langer fan van Oh Wonder en had deze zomer de kans om hen te zien op Pukkelpop 2017. Hun optreden liet me nog even nadenken over alles wat ze vertelde, hun boodschap kwam zeer sterk over en ik ben een nog grotere fan geworden. Ik hoop dat jullie de boodschap ook begrijpen en dat we die samen kunnen verspreiden.

Ps: Oh Wonder heeft nog veel meer liedjes die zeker het luisteren waard zijn.